Магазин

Ово је најлепша плажа у Европи за 2023. годину (ФОТО)

За Торент де Пареис посетиоци кажу да је рај међу стенама. Кристално чисто море, необична боја песка, као и импресивне литице су истакли овај драгуљ, који је понео лаксаву титулу најлепше плаже у Европи за 2023.
Ово је најлепша плажа у Европи за 2023. годину (ФОТО)© dharmendra sahu

Међу Балеарским острвима, ушушкана је плажа која је понела титулу најлепше, према својеврсном онлајн туристичком водичу "Јуроп бест дестинејшн".

Торент де Пареис се налази на Мајорки и красе је азурно плаво море, песак боје злата и нестварна природа. Због прелепог залива, мале плаже и кањона многи кажу да је ова Торент атракција која има све.

Ни њено име није случајно и односи се на два изворна тока која теку кроз формацију стена, стварајући спектакл пред очима који само природа може да приреди. Природне лепоте плаже Торент де Пареис одузимају дах, оцењују посетиоци, а ова нетакнута увала је буквално нестварна не само због боје мора, већ и литица које се издижу изнад воде.

Осим природе, Торент де Пареис нуди и пуно активности за авантуристе. Поред пливања, роњења и вожње кајаком, пењање кроз клисуру је такође популарно, али је оцењено као захтевно и опасно, па је искуство у пењању неопходно.

Данас је ова плажа сан сваког путника и љубитеља мора, али некада је била симбол опасности. Наиме, ово подручје није било развијено, јер су се људи плашили пиратских напада и држали су на сигурној удаљености.

image