Магазин

Струка је рекла своје: Ово је најлепши аутомобил у 2024. години

Само што се завршио први квартал текуће године, а ми већ имамо победника у категорији најлепшег аутомобила. Ласкаву титулу понела је Тојота Приус, победивши чак и Фераријевог лепотана Пуросангуе.
Струка је рекла своје: Ово је најлепши аутомобил у 2024. години© Wikimedia Commons / Tokumeigakarinoaoshima

У оквиру њујоршког међународног сајма аутомобила одржана је и додела престижних награда "The Road to World Car 2024" и "World Car Finals Powered by Brembo". Једно од признања било је и за најлепши аутомобил у 2024. години.

"Замислите само, Приус је победио Ферари и Бронко. У каквом необичном свету живимо", истакао је поносно Јасуши Уеда, главни инжењер за Приус, након што је овај модел проглашен за победника.

Тојота Приус убедљиви победник у категорији за најлепши аутомобил

Престижна награда за аутомобил са најлепшим дизајном припала је хибридном возилу марке Тојота Приус, који је дизајниран да освоји срца свих возача већ на први поглед. Савршена синергија модерног, спортског стила и непревазиђене елеганције коју овај модел поседује показала су се као идеално решење за све љубитеље четвороточкаша, док су напредне технологије улиле поверење да ће свака вожња овим аутомобилом бити угодна и безбедна. Како је пренео произвођач овог аутомобила на свом званичном сајту, прогресивни, спортски Приус узбуђује чула.

Конкуренција јача него икада, Ферари и Форд остали "у прашини"

У избору за најлепши аутомобил године учествовало је 100 угледних међународних аутомобилских новинара из 29 земаља света. Свој суд о томе ко највише заслужује ласкаву титулу они су доносили у тајности, гласањем на основу карактеристика и дизајна возила. Конкуренција је била озбиљна, а чак 70 аутомобила је претендовало на победу. У најужем избору су се поред Тојоте Приус нашли и Ферари Пуросангуе и Форд Бронко. Ипак, они су остали "у прашини" коју је за собом оставио Приус.

Победници у другим категоријама

Осим за најбољи дизајн, четвороточкаши су се такмичили и за друге престижне награде. У овим категоријама изненађења није било толико. Награде за најбољи аутомобил године и најбољи електрични аутомобил године припале су моделу КИА ЕВ9, док је BMW серије 5 однео победу у избору на најбољи луксузни аутомобил у 2024. години. За најбољи градски ауто изабран је Волво EX30.

image