Магазин

ТикТок креира апликацију за фотографије која може бити ривал Инстаграму

ТикТок планира да лансира нову апликацију за објављивање фотографија која би могла да буде потенцијални конкурент Инстаграму. У новом обавештењу послатом корисницима платформе, ТикТок каже да покреће "нову апликацију за дељење фотографија" под називом ТикТок Ноутс (TikTok Notes).
ТикТок креира апликацију за фотографије која може бити ривал ИнстаграмуGetty © Dan Kitwood

У обавештењу послатом корисницима се наводи да ће на апликациији аутоматски делити "постојеће и будуће јавне објаве ТикТок фотографија" у ТикТок Ноутс, а корисници ће такође имати могућност да се одустану од опције, ако одлуче да напусте мрежу.

Нова УРЛ адреса photo.tiktok.com коју је уочио Тех Кранч такође се накратко појавила на мрежи са упитом за отварање објаве у апликацији ТикТок Нотес. Судећи по слици на страници, чини се да ће корисници моћи да поставе кратак опис уз сваку фотографију.

ТикТок је за јавност изјавио да "истражује начине да оснажи заједницу да креира и дели своју креативност са фотографијама и текстом, у простору намењеном за те формате", према порталу "Тех  Кранч (TechCrunch)" али за сада није познато када ће нова апликацији бити лансирана.

Вест о могућем креирању нове ТикТок апликације за дељење фотографија се први пут појавила на мрежама прошлог месеца, када је технолошки портал "TheSpAndroid" пронашао код унутар ТикТок апликације, који је сугериао да ова компанија ради на развијању апликације под називом "ТикТок Фотос". Сада изгледа да се званично лансирање фото-верзије ТикТока приближава и да ће ова платформа потенцијално представити изазов за Инстаграм.

ТикТок Ноутс ће вероватно бити већ попуњена свим фотографијама које су корисници ТикТока већ поделили (ако већина корисника одлучи да одабере ову опцију), што ће бити олакшавајуће, јер платформа неће морати изнова да тражи и привлачи кориснике.

image
VV inauguration
banner