Магазин

Музеј отпустио запосленог зато што је окачио своју слику

Радник Музеја модерне уметности Пинакотека у Минхену је одлучио да своје умеће представи јавности, тако што је рад који је самостално насликао окачио на зид, као део поставке музеја. Ипак, његов неконвенционалан план и сан о успеху у уметничком свету је прекинут, јер је добио отказ.
Музеј отпустио запосленог зато што је окачио своју слику© Canva/Анђела Ћосо

Музеј модерне уметности у Минхену Пинакотека отпустио је једног запосленог зато што је окачио своју слику у музејској галерији, уз образложење да је "желео да постигне свој уметнички искорак", пренели су немачки медији.

Портпарол Пинакотеке, једног од највећих европских музеја за савремену и модерну уметност, саопштио је да је раскинут уговор о раду са 51-годишњим чланом тима техничке службе, након што је откривено да је окачио једну од својих слика у музејској галерији, преноси локални медији, позивајући се на полицијске изворе.

Овај човек је имао приступ простору галерије и ван радног времена, па није привукао пажњу обезбеђења када је постављао своје ауторско уметничко дело величине 60х120 центиметара, наводи немачки дневник. Вест овом инциденту, који се заправо догодио 23. фебруара, објављен је тек у понедељак.

Није јасно колико дуго је слика била изложена у музејској галерији, изјавио је портпарол Музеја модерне уметности у Минхену, а нису саопштени ни додатни детаљи о теми слике или стилу аутора.

Пинакотека је саопштила да је, поред раскида уговора о раду, отпуштеном раднику техничке службе забрањен улазак у просторије музеја.

image
VV inauguration
banner