Магазин

Дигиталне претплате које олакшавају живот и вреде сваки динар

Доба дигитализације са собом је донело и многштво могућности. Сада захваљујући стриминг сервисима можемо да гледамо баш сваку серију или фим, захваљујући сервисима за доставу не морамо спремати храну када за то нисмо расположени, а чак и интернету можемо приступати потпуно безбедно и најважније - конфиденцијално.
Дигиталне претплате које олакшавају живот и вреде сваки динар© Canva / Worawee Meepian

Дигитални сервиси који уз одређену месечну надокнаду нуде разноразне сервисе су у свету већ низ година популарне. Међутим, људи са Балкана се и даље неповерљиво односе према њима. А не би требало, јер дигиталне претплате олакшавају живот. Који су то сервиси заиста добра инвестиција?

Претплате на стриминг платформе

Љубитељима серија и филмова стриминг платформе омогућавају уживање у садржају који се или не емитује на локалним телевизијама (већ само на страним), или емитује али са неколико месеци закашњења. Штавише, данас се доста садржаја лансира и искључиво за платформе попут Нетфликса, HBO Мax или Apple TV и он до малих екрана ретко када и дође. Цена коришћења оваквих сервиса креће се од 500, 600 динара па навише, те оне на месечном нивоу не представљају велики издатак.

VPN сервиси

VPN сервиси су изузетно корисна ствар која корисницима омогућава апсолутно анонимно сурфовање интернетом из било које тачке на свету. За само пар долара месечно корисницима VPN омогућено је да претражују садржај без страха да ће неко да "пресретне" конекцију захваљујући посебном шифрованом "тунелу", а добра ствар је да је он отпоран и на хакерске нападе или шпијунажу.

Достава намирница и других потрепштина

Свима нам се десило да дођемо уморни са посла и да нам је чак одлазак у продавницу представља огроман напор. Кување ручка да и не спомињемо. Срећом, данас у Србији постоји неколико сервиса који врше доставу намирница из различитих трговинских ланаца или готових јела из ресторана захваљујући којима стајање поред шпорета више није морање. Осим тога, достављачи могу донети и било шта друго што им наручите (нпр. из апотеке), а месечна претплата од око 500-600 динара омогућава и бесплатну доставу из већине објеката.

Анти-вирус софтвери

Хакерских напада је све више, а одбранити се од њих постаје прави изазов. Како бисте се заштитили од злонамерних сајбер-нападача, сачували своје податке од "цурења" и новац на рачуну банака од крађе, инсталација анти-вирус софтвера је практично обавезна. Годишње претплате за овакве софтвере крећу се од 30-ак евра па навише, а ако се то подели на 12 месеци, цифра је занемарљива. Нарочито имајући у виду да ће штета коју вам хакери могу нанети бити много већа од тих пар стотина динара.

image
VV inauguration
banner