Магазин

Планирате одмор за празнике? Експерти за путовања откривају своје тајне доброг паковања

Да ли се обично пакујете неколико дана унапред или вече пред одлазак на пут? Који год да је ваш одговор, ови трикови вам могу помоћи да боље искористите простор у коферу и на одмор понесете таман толико ствари колико вам је потребно.
Планирате одмор за празнике? Експерти за путовања откривају своје тајне доброг паковања© Canva / pixelshot

Одлазак на одмор већина нас прижељкује још од новогодишњих празника. Међутим, паковање за пут може уносити доста тензије, јер је у мали кофер потребно попаковати баш све неопходно, а притом оставити и мало празног простора за сувенире. Срећом, експерти за путовања несебично деле своје трикове за паковање, а ми вам доносимо неке од бољих савета.

Поређајте све, па преполовите

Прва ствар коју би требало да урадите јесте да поређате сву гардеробу коју бисте желели да понесете, а затим ту количину ствари преполовите. Сортирајте гардеробу тако да један комад буде лако уклопив са осталим - тако ћете уштедети на простору, али и оставити могућност да на дестинацији евентуално купите себи нешто ново.

Бирајте материјале и кројеве који су удобни за путовање

Када бирате шта ћете од гардеробе понети, немојте се ослањати искључиво на трендове, већ имајте на уму да ћете у одећи и обући коју понесете морати да проводите добар део дана. Приликом паковања, предност дајте гардероби која је комотна и од природних материјала. Када је реч о обући, увек бирајте патике или обућу са ниском штиклом.

Гардеробу уролајте како би се мање гужвала

Иако звучи потпуно невероватно, ствари које уролате изгужваће се мање од оних које једноставно наслажете једне на друге. Ово се посебно односи на панталоне и мајице дугих рукава. Када једном уролате ствари, треба само да их сложите на дно кофера, а преко ставите све остало што планирате да понесете.

Кесице са "zip-механизмом" вам могу помоћи у организацији

Приликом паковања ситнијих ствари, попут козметике, каблова и слично, увек можете користити кесице са механизмом за затварање. Не само да ћете тако спречити њихово мешање са другим стварима у коферу, већ ћете и спречити евентуално просипање течности или петљање каблова.

Неопходне лекове увек пакујте у ташну, а не у кофер

Чак иако путујете само са ручним пртљагом и даље постоји ризик да би се он могао загубити или завршити у рукама лопова. Из тог разлога лекове који су вам неопходни за свакодневно функционисање никако не треба да пакујете у кофер, већ носите искључиво у својој ташни. 

image
VV inauguration
banner