Магазин

Кање Вест тражио 5 милиона долара за наступ у Москви

Амерички репер Кање Вест, познат као "Је", планирао је да прослави свој 47. рођендан концертом у Москви следећег месеца, али наводно није успео да постигне договор са организаторима догађаја.
Кање Вест тражио 5 милиона долара за наступ у МосквиGetty © Roy Rochlin

Позивајући се на потенцијалног домаћина (московски стадион Лужњики) руски Телеграм канал Меш наводи да је наступ био планиран за 8. јун, као и да је Кање планирао да посети Русију са својом супругом, манекенком Бјанком Ценсори.

Међутим, убрзо након ове објаве, оснивач концертне агенције ТЦИ, Едуард Ратњиков рекао је за јавност да су гласине о одржавању летњег концерта "лажне", преноси RT International. Он је, међутим, потврдио да су преговори са америчким уметником заиста вођени пре месец дана, али су пропали након што је Кање тражио вртоглавих 5 милиона долара за наступ.

Продуцент Јана Рудковскаја, која тврди да је лично учествовала у преговорима са репером, такође је потврдила на Телеграму да организатори догађаја и музичар нису могли да се договоре око хонорара.

Међутим, она је сугерисала да могућност за овај наступ у Москви још увек није потпуно искључена, већ да би могао да се одржи нешто касније, вероватно већ у јесен 2024. године.

Ни Кање, ни његови представници још нису коментарисали потенцијални руски концерт.

У простору одржавања концерта у Москви, требало би да се одржи реп догађај под називом  "Летњи фестивал у Атланти" 8. јуна, датума о којем је наводно разговарано са Вестом. Осим неколико популарних руских репера, промотивни материјал за догађај најављује и два "тајна госта".

image