Магазин

Бирајте брачног партнера пажљиво: Запослени на овим пословима се најчешће разводе

Статистика показује да се готово половина бракова заврши разводом, из овог или оног разлога. Међутим, недавно истраживање показало је да на вероватноћу развода утиче и професија партнера, односно његова каријера. Највише разлога за бригу би требало да имају брачни другови менаџера у гејминг индустрији, а остали?
Бирајте брачног партнера пажљиво: Запослени на овим пословима се најчешће разводе© Canva / Elnur

Утицај професије на емотивни живот неки људи потпуно одбацују, али је чињеница да она итекако може утицати како на склоност ка прељубама, тако и на вероватноћу развода брака. Запослени на овим позицијама показали су се као најнестабилнији партнери за брачни живот и партнери са којима је развод готово загарантован.

Стручњаци из ових области се најчешће разводе

Највећи број развода брака имају менаџери у гејминг индустрији (са 52,9 процената), као и бармени (са 52,7 посто), показало је најновије истраживање које је спровео Форбс магазин. Иако су разлози готово увек индивидуални, претпоставља се да су дуге смене и често одсуство од куће главни окидачи за раскол у породици и одлуку да свако од партнера крене својим путем. 

Тик испод њих је летачко особље, са 50,5 процената развода брака, које због динамичног и непредвидивог распореда тешко излази на крај са свим изазовима које брачни живот са собом носи. Остали запослени у гејминг индустрији (са 50,3 посто) и запослени у машинској, текстилној и ИТ индустрији "затварају" неславни рејтинг ТОП 10 професија са највећом стопом развода.

Уколико желите складан брак, тражите партнера ових струка

Проценитељи су се, према истраживању Форбса, показали као најстабилнији брачни партнери - у овој струци стопа развода је (тек) 17 процената. Нешто чешће се разводе научници у области физике (у 18,9 посто случајева), као и научници у области медицине. Софтвер дивелопери такође важе за поуздане партнере, као и хемијски инжењери, који се разводе у 20,3 процента случајева.

Они који су се определили за рад у области верске едукације, као и они који су свој позив пронашли у школству су на 9. месту када је реч о струкама са најмањим бројем развода са 21,3 процента, док се за нијансу чешће разводе лекари и специјалисти хирургије - у 21,8 посто случајева. У поређењу са менаџерима у гејминг индустрији, овај проценат је практично занемарљив.

image