Магазин

Опен АИ повлачи један од гласова ЧетГПТ јер подсећа на глас Скарлет Јохансон

Компанија ОпенАИ признала је вокалне сличности између Скај и Јохансон, али је у саопштењу наглашено да глас "није имитација Скарлет Јохансон“ и да припада "другој професионалној глумици која користи свој природни глас". У саопштењу се такође наводи и да ће повући један од пет гласова који користи аудио верзија њеног АИ модела ЧетЏПТи (ChatGPT) након што су корисници пријавили да исувише личи на глас холивудске глумице Скарлет Јохансон.
Опен АИ повлачи један од гласова ЧетГПТ јер подсећа на глас Скарлет ЈохансонGetty © Pascal Le Segretain

Опен АИ је на свом блогу истакла да глас Скај (Sky) потиче од друге анонимне глумице и да није изабран да буде "имитација" гласа Скарлет Јохансон, преноси Блумберг.

Како наводи компанија, гласовни режим је једна од најомиљенијих функција модела вештачке интелеигенције ЧетЏПТ, а фирма је кроз пажљив петомесечни процес селекције одабрала гласове глумаца који су названи Бриз (Breeze), Ков (Cove), Ембер (Ember), Џунипер (Juniper) и Скај (Sky).

Блумберг подсећа на холивудски филм "Она" (Her) из 2013. године о човеку који се заљубљује у систем вештачке интелигенције где се у једној од главних улога појављује Скарлет Јохансон, тачније њен глас.
Радња филма се одиграва у 2025. години.

image