Магазин

Коју тајну крије позадина рачунара са Windows 10 оперативним системом

Донедавно се препознатљива позадина рачунара са Windows 10 оперативним системом сматрала компјутерски генерисаном сликом, али, истина је сасвим другачија.
Коју тајну крије позадина рачунара са Windows 10 оперативним системом© Youtube / Signum Game Studio

Сваки корисник рачунара и лаптопа са Windows 10 оперативним системом је, приликом иницијалног укључивања свог уређаја, имао прилику да на позадини угледа препознатљиви симбол прозора кроз који се пролама светлост плаве боје. Неки су је чак и задржали - једноставна је и потпуно неупадљива, "иконице" на њој су лако уочљиве, а и не открива ништа о власнику уређаја као што то могу приватне фотографије. 

До сада се мислило да је ова позадина компјутерски генерисана, односно да је настала у једном од савремених програма за прављење фотографија, тако што је неки графички дизајнер исцртао линије и додао им трећу димензију. Међутим, испоставило се да у стварности то уопште није тако. 

Како је настала чувена Windows 10 позадина

Позадина на Windows 10 рачунарима и лаптоповима је заправо права фотографија, за коју је заслужан дизајнер Бредли Мунковиц, познатији под псеудонимим GMUNK. Како би креирао препознатљиву фотографију, он је (са својим тимом) користио оквир у облику логоа Windows 10 оперативног система, огледало, ласере и дим, фотографишући их у различитим режимима и из различитих углова, како би се постигла финална фотографија.

Ласерски пројектор и огледало били су постављени иза конструкције у облику логоа, док су са пода у ваздух пуштани облаци дима како би се постигао 3D ефекат. Процес креирања чувене фотографије Бредли Мунковиц је чак уснимио и камером, како би се на најбољи начин дочарали сви ефекти који су овом инсталацијом, која је изизскивала колосални труд, настајали. 

Од како је истина о позадини на Windows 10 уређајима "испливала" на површину, корисници не престају да је коментаришу, а већина је сада још више одушевљена њеним изгледом. А како и не би, када је у мору компјутерски и АИ генерисаних фотографија ова прави драгуљ креиран вештим рукама и оком једног креативног дизајнера.

image