Магазин

Људе ће на видео-састанцима заменити АИ клонови, ево како ће "дигитални близанац" функционисати

Вештачка интелигенција (АИ) ће ускоро да нас замени и на видео-састанцима. Нећемо више бити под стресом да ли ћемо успети да присуствујемо онлајн пословни договорима, јер ће то све за нас радити наш "дигитални близанац", најавио је оснивач платформе Зум, Ерик Јуан.
Људе ће на видео-састанцима заменити АИ клонови, ево како ће "дигитални близанац" функционисати© Anna Shvets/pexels

Људе на пословним видео-састанцима у будућности заменити ће клонови које је генерисала вештачка интелигенција, сматра оснивач и извршни директор платформе Зум, Ерик Јуан.

Према његовим речима, 'дигитални близанац' ће уместо вас моћи да присуствује онлајн састанцима преко Зум платформе, па чак и да доноси одлуке у ваше име и тиме вам дозволи да се више посветите породици и стварима које су за вас приоритет" и додаје:

"Могу да пошаљем своју дигиталну верзију да се придружи састанку да бих могао да одем на плажу. Не морам да проверавам своје мејлове, моја дигитална верзија може да чита већину електронске поште", наводи Јуан, а преноси портал Верџ.

Он истиче да запослени људи данас троше много времена на телефонирање, присуствовање састанцима, слање мејлова, одговарање на поруке, као и на брисање нежељених или непотребних порука, тако да ће се Зум трудити да аутоматизује ове радње у будућности.

"Ако погледате само видео конференције, мислим да можемо све више и више да искористимо АИ. Не морате да проводите толико времена на састанцима. Не морате имати пет или шест Зум позива сваки дан. Можете искористити АИ да то урадите", истиче Ерик.

Дигитални близанац на састанцима 

Јуан жели да Зум у будућности буде много више од обичне платформе за видео-разговор и велике наде полаже и у развој АИ, те је оснивач платформе је у интервјуу на сликовит начин објаснио како бито  функционисало:

"Сваког јутра када се пробудим, АИ ће ми рећи 'Ерик, имаш пет заказаних састанака за данас, али је потребно да се придружиш само једном'. Можете послати на састанак своју дигиталну верзију. На тај један састанак на ком присуствујем, након што се заврши, добијем сав резиме и пошаљем га људима који нису присуствовали. Опет, могу искористити АИ као свог помоћника и дати ми све инструкције. То је визија".

Директор је нагласио постоји наменски тим за вештачку интелигенцију на челу са техничким директором, а такође су ангажовани људи из других компанија.

image