Магазин

Коју причу крије диносаурус који се приказује на Гуглу када немамо интернет конекцију

Када интернет конекција изненада нестане, претраживач Гугл Хром кориснике "теши" неочекиваним другаром: малим пикселизованим Тираносаурусом Рексом. Међутим, овај симпатични диносаурус није само украс.
Коју причу крије диносаурус који се приказује на Гуглу када немамо интернет конекцију© Youtube / Wolfy

Гулг Хром је један од најчешће коришћених интернет претраживача на свету и један од ретких који посвећује посебну пажњу важним међународним празницима, значајним историјским датумима и - задовољству корисника. Једна од најзанимљивијих функција коју је имплементирао Гугл јесте она са диносаурусом који се појављује онда када не постоји интернет конекција.

"Т-Rex Game" - Гуглов начин да се искупи што нема интернета

Иако постојање стабилне интернет конекције нема ама баш никакве везе са самим претраживачем, већ искључиво са провајдером који ту услугу пружа, Гугл се потрудио да на најбољи могући начин корисницима олакша ове фрустрирајуће тренутке. И то на врло креативан начин, креирањем посебне странице на којој је приказан симпатични диносаурус Тираносаурус Рекс. Међутим, ова праисторијска животиња није ту тек тако, ради украса и само један клик је довољан да он "оживи".

Авантура почиње кликом на сличицу диносауруса, а корисник има задатак да трчећи кроз виртуелну пустињу избегава препреке као што су кактуси или неки летећи објекти. Притиском на тастер "спејс" (размак) диносаурус скаче у вис, док се за прескакање или савијање користе стрелице горе и доле. Учесталост препрека се све више и више повећава како време одмиче, па забава постаје све боља, а корисник има за циљ да сакупи што више поена.

Због чега је Гугл одабрао баш диносауруса за ову игрицу

Диносаурус није случајно главни херој Гуглове тајне игрице, а његов дизајнер Едвард Јунг је до корисника на овај начин желео да донесе две важне поруке. Једна је да се у тренуцима када смо без интернета ми практично враћамо у праисторијско доба, а друга - да је интернет конекција која у том тренутку не функционише јако слична диносаурусима који су давно нестали са лица земље, односно изумрли. Ова креативна функција Гугла може се протумачити чак и као својеврсни подсетник свима нама на то да није немогуће пронаћи задовољство и у најједноставнијим стварима - па чак и када смо офлајн.

image