Магазин

Како су печурке постале дизајнерски хит за 2023. годину

Један од елемената који ће предводити дизајн ентеријера 2023. године подсећа на психоделичне дезене 70-тих, али ће имати и модерну, елегантну интерпретацију
Како су печурке постале дизајнерски хит за 2023. годину© freepik

Стручњаци сматрају да је претрага ове врсте декорација постепено почела од 2020. године, када су људи били инспирисани да преуређују свој дом. У потрази за нечим другачијим и помало духовитим, стотине текстура и облика које печурке могу имати, су постале жељени дезен. Због овога су сјајна инспирација за дизајнере многих индустрија, али 2023. године ће преовладати и у ентеријеру.

Овај тренд није само за љубитеље шарених боја и кривих линија - гљиве данас добијају нову, органску верзију и уносе природу у дом. Добар су избор за оне који не могу да потпуно преуреде простор, али желе додир живог света. Једна лампа или неколико јастука у облику печурака а могу бити довољни. 

Више трендова је настало из потреба за уношењем природних елемената и материјала у дом, као што је јапанди. Можете комбиновати неколико стилова и уживати у хармонији природног и урбаног дизајна.

Гљивице су одувек асоцирале на фантастичан свет (попут оне из ''Алисе у земљи чуда'', на чијој капици стонога пуши наргилу), али у исто време су веома једноставне, прочишћене и минималистичке форме. Ако желите да покушате да их инкорпорирате у ентеријер, предлажемо вам неколико опција живахних, али и суптилних варијанти.

image