Спорт

Бекер изашао из затвора, следи депортација из Британије

Некадашњи немачки тенисер, Борис Бекер, пуштен је из британског затвора и очекује се да ће ускоро бити депортован из те државе
Бекер изашао из затвора, следи депортација из БританијеGetty © Chris J Ratcliffe

Вишеструки тениски шампион претходно је осуђен на затворску казну од две године и шест месеци због скривања 2.5 милиона фунти имовине, након што је објавио банкрот у јуну 2017. године.

У саопштењу министарства спољних послова се не помиње конкретно Бекер, али се наводи да се разматра о депортацијама ''сваког страног држављанина који је осуђен због кривичног дела на затворску казну''.

Бивши тениски великан најмлађи је освајач у историји Вимблдона са 17 година, после чега је освојио још две титуле на том гренд слем турниру.

Како наводи Ројтерс, Бекер је негирао све оптужбе у вези са лондонским судским поступком.

У документарном филму, чији је део објављен пре него што је Бекер отишао на издржавање казне, прослављени тенисер признаје да је "дотакао дно".

"Дотакао сам дно... Суочићу се са казном, нећу да бежим и да се кријем. Прихватићу казну, каква год да буде", рекао је Бекер у сузама.

Документарни филм ће приказати и Бекерову каријеру и "турбулентан" приватни живот. 

У филму ће бити интервјуи са члановима породице али ће бити и његови спортски ривали - Џон Мекинро, Матс Виландер, Бјорн Борг.

Појављује се и Новак Ђоковић, чији је Бекер био тренер од 2013. године до 2016. године.

image
VV inauguration
banner