Спорт

Ђере срушио трећег тенисера света!

Српски тенисер Ласло Ђере направио велико изненађење победом над трећим тенисером света и пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Окланду
Ђере срушио трећег тенисера света!Getty © Fiona Goodall / Stringer

Ђере је остварио једну од највећих победа у каријери и у осмини финала победио Норвежанина Каспера Руда 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Меч је трајао два сата и седам минута, а Ласло је у другом међусобном дуелу показао колико "не лежи" Касперу и дошао до другог тријумфа.

Српски тенисер је 70. на АТП ранг-листи, док је Руд трећи тенисер света. Ђере ће у четвртфиналу играти против Француза Константа Лестјена, који је елиминисао сународника Грегоара Барера.

Руд је добро почео меч, а већ у четвртом гему направио је брејк. Норвежанин је држао предност од три гема и добио је први сет резултатом 6:3.

Норвежанин је имао брејк лопту већ у првом гему другог сета, али је Ђере успео да се извуче и да поведе 1:0.

Српски тенисер је наставио са добром игром, а у четвртом гему стигао је до брејка. Момак из Сенте је освојио други сет резултатом 6:3.

Велика борба виђена је у трећем сету. Ђере је на старту трећег сета пропустио две шансе да одузме гем на сервис противника.

Руд је у наредном гему пропустио чак три брејк лопте, а онда се играло гем за гем. Победник трећег сета, а уједно и меча одлучен је у тај-брејку, који је припао нашем репрезентативцу резултатом 7:3.

АТП турнир у Окланду игра се за наградни фонд од 642.735 долара.

image