Русија

Путин: Русија произведе три пута више ракета од САД

Руска одбрамбена индустрија годишње произведе отприлике исту количину ракета ПВО као и сва војно-индустријска предузећа у свету, рекао је руски председник
Путин: Русија произведе три пута више ракета од САДwww.globallookpress.com © The Kremlin Moscow

Руски председник Владимир Путин истакао је данас да је победа Русије у специјалној војној операцији у Украјини неминовна и изнео детаље о производњи ПВО ракета у РФ.

"На пример, ми годишње произведемо три пута више ракета противваздушне одбране, које и ви у фабрици производите, него Сједињене Америчке Државе. Али генерално, наша одбрамбена индустрија годишње произведе отприлике исту количину ракета ПВО, за различите намене, као и сва војно-индустријска предузећа у свету. Наша производња упоредива је са укупном светском производњом", истакао је Путин.

Осим тога, успеху Русије доприносе јединство народа, храброст и херојство војника и рад одбрамбене индустрије државе, рекао је руски лидер у разговору са радницима "Обуховске фабрике" у Санкт Петербургу.

"Победа је обезбеђена. Не сумњам у то", казао је Путин и додао да земља, иако има све веће потребе за већом количином наоружања, у исто време и производи више војне технике.

Иако су одређена страна предузећа напустила земљу, Русија је успела да повећа сопствену производњу наоружања, користећи се свиме што су стране компаније оставиле на територији Руске Федерације, рекао је руски председник. 

"Наша предузећа су у стању да производе што пре нису могла. Наравно, то не значи да можемо апсолутно све сами да производимо, али ћемо успети да достигнемо ниво производње који нам је потребан", објаснио је.

Осврнуо се и на чињеницу да садашњи кијевски режим слави Степана Бандеру, који је помагао Хитлеру, док украјински војници настављају са убиствима недужних цивила. Бандера је у Украјини чак проглашен националним херојем, казао је Путин и додао да су сви одлучили да прећуте ову чињеницу.

Све ово, како је казао, даје за право да актуелне власти у Кијеву називамо неонацистичким, али и да путем наших Оружаних снага помажемо и бранимо људе који себе сматрају делом руске културе, објаснио је. "Не можемо а да их не заштитимо", поручио је руски председник.

image