Спорт

Новак након победе: Желео сам што пре да завршим меч, следи снажни Рубљов

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је након победе над Де Минором да је желео што пре да савлада ривала, како не би дозволио никакав ризик. Новак је додао да га очекује тежак меч против Руса Андреја Рубљова, кога красе сјајни форхенд и сервис
Новак након победе: Желео сам што пре да завршим меч, следи снажни РубљовGetty © Clive Brunskill

Новак Ђоковић је веома рутински изборио пласман у четвртфинале Аустралијан опена, пошто је са 3:0 у сетовима савладао домаћег тенисера Алекса Де Минора.

Након победе, српски тенисер изјавио је да је желео што пре да упише победу над талентованим тенисером.

На питање због чега је био тако "суров", Новак је одговорио: "Зато што сам желео убедљиво да га победим", кроз смех је рекао српски тенисер.

"Не могу да кажем да ми је жао што меч није био дужи, желео сам да победим са 3:0, јер никад се не зна шта може да се деси на терену. Првих пар гемова су били тесни, али након првог брејка сам се осећао слободније, а временом су долазили све бољи ударци, који су ми давали предност", рекао је Ђоковић.

"Држао сам фокус током читавог меча. Никада не знате шта може да се деси, па сам зато желео што бржу победу."

Новак се на овом мечу није жалио на повреду и чини се да је српски тенисер имао много мање потешкоћа него у претходном периоду.

"Нисам осећао никакву бол. Захвалан сам свом медицинском особљу, и захвалан сам Богу. Не желим прерано да се радујем, знам да ствари могу да се промене. Задовољан сам начином на који сам се кретао и ударао лоптицу", изјавио је Новак.

Наредни противник биће му руски тенисер Андреј Рубљов, који је након маратонског меча у осмини финала, елиминисао Холгера Рунеа.

"Он је сада већ доказани топ 10 и топ 5 тенисер на свету. Има невероватну моћ приликом сервиса и форхенда", изјавио је Ђоковић.

image