Спорт

Хас: Ђоковић има мисију, и даље је први фаворит за титулу

Немац не губи веру у тенисера са којим је чак девет пута у каријери делио тениско борилиште
Хас: Ђоковић има мисију, и даље је први фаворит за титулуGetty © Clive Brunskill

Томи Хас свестан је да Новак Ђоковић има неугодну повреду задње ложе, али и даље верује да је Србин фаворит за титулу.

"У овом тренутку само он зна колико је лоша ситуација са задњом ложом. Тениски навијачи, ми, ви новинари, сви гледамо да видимо неке знакове током меча знакове повреде", рекао је Хас.

Директор мастерса у Индијан Велсу наступиће на Аустралијан опену у такмичењу легенди, али ће пре тога пратити дуел Новака и Алекса де Минора од девет ујутру по средњоевропском времену.

"Тешко је рећи када победите неког као што је Димитров у три сета, спрема се за меч против Де Минора и публике. Током меча ће знати како се осећа, изјављивао је на конференцијама за медије да није добро, да брине због тога, али чак и са повредама такмичарски дух се осети током мечева."

Још једном, подвукао је да је искуство на страни освајача 21 гренд слем титуле.

"Када изађете на терен увек скочи адреналин, прима лекове против болова, раде на томе неки од најбољих тимова ван терена да би се то средило. Мислим да ће бити спреман да игра, он је неко ко је потпуно фокусиран, налази се на мисији, вероватно ће пронаћи начин, видећемо. Друга недеља је тежа, други играчи су спремни, и они желе да пошаљу поруку да зауставе деветоструког шампиона Аустралијан опена. И даље мислим да је фаворит да освоји", закључио је Хас.

image