Магазин

Певачица Бијонс због наступа у Дубаију на мети ЛГБТ популације

Бијонс се вратила сцени наступом у Дубаију, поводом отварања луксузног хотела. Иако се публика радовала њеним поновним наступима - нису сви одушевљени.
Певачица Бијонс због наступа у Дубаију на мети ЛГБТ популацијеGetty © Kevin Winter

Америчка поп певачица, Бијонс, одржала је приватни концерт у Дубаију, на отварању луксузног хотела "Атлантис Ројал" (Atlantis The Royal). Иако су правила протокола на концерту подразумевала забрану употребе мобилних телефона, фотографије и видео снимци са наступа пред 1.500 људи, преплавили су интернет.

Многи обожаваоци су били узбуђени повратком Квин Би (Queen B), али неки нису били срећни. Имајући у виду да њен последњи албум "Ренесансе" (Renaissance) слави црну "квир" културу и да је постао инспирација ЛГБТ популацији, наступ у Дубаију у коме постоје строги закони који забрањују истополне везе, многе је изненадио. Поменути албум је одао почаст денс музици која је потекла из геј заједнице и транссексуланих дворана широм Харлема у Њујорку.

"Нису јој требале паре. Њени последњи пројекти дугују ЛГБТ култури", рекао је за Би-Би-Си Њуз, музички новинар Абигејл Фрт. Ово можда објашњава информација да су неки обожаваоци разочарани чињеницом да је Бијонсе, иако је наводно већ мултимилионер, за овај наступ узела 24 милиона долара, те јој, по њиховом мишљењу, овај новац није потребан.

Дубаи је део Уједињених арапских емирата, земља на Средњем истоку Азије која има стриктне законе против хомосексуалности, а често је критикован због свог односа према припадницима ЛГБТ популације, непоштовању људских права и односу према мигрантима.

Наступу је присуствовала и певачицина ћерка Блу Ајви (Blue Ivy) која се у једном тренутку придружила мајци.
"Морамо да чујемо шта о овоме има да каже Бијонс, како се осећа поводом тога како је ЛГБТ заједница третирана тамо", закључак је обожавалаца из ове групације људи. Очекују да ће се Бијонс обратити својим обожаваоцима у неком тренутку.

image