Нове барикаде на путу Косовска Митровица-Лепосавић

Косовска полиција поставила је цик-цак препреке на деоници пута Митровица-Лепосавић
Нове барикаде на путу Косовска Митровица-Лепосавић© Зоран Шапоњић

Специјалци Косовске полиције данас су поново поставили бетонске блокове односно препреке на контролном пункту код бистричког моста на путу Косовска Митровица  - Лепосавић. 

До јутрос, косовски специјалци стајали су поред својих оклопних возила, на проширењу крај магистрале и повремено заустављали и контролисали возила која се крећу магистралом ка Косовској Митровици или Лепосавићу.

Од данас, возачи су приморани да се овим делом магистрале крећу успорено, цик - цак линијом између бетонских препрека. 

Бетонске препреке поставњене су после јучерашњег инцидента на овом путу када је косовска полиција пуцала на аутомобил у коме су била двојица Срба и када је рањен Миљан Делевић (37) пошто је погођен хицем у пределу стомака.

Касније је у Приштини издато саопштење у коме се тврди да је полиција пуцала пошто се возило на њихов знак није зауставило и притом ударило у једно њихово возило.  

Иначе, бетонске препреке на магистрали Косовска Митровица - Лепосавић - Јариње постављене су крајем децембра, у време барикада на северу КиМ али су са уклањањем барикада и те препреке склоњене.

Контролни пункт је ипак остао, поред пута су постављени контејнери, ту је у сваком треунтуку више полицијских возила и полицајаца који контролишу саобраћај на овом, једном од најважнијих путних праваца на северу КиМ. У међувремену пункт је ојачан постављањем високих бетонских блокова поред пута.