Русија

Шта је насмејало Лаврова и Ванг Јија: Јесте ли чули да Бајден прича да нам Запад није непријатељ

"Не знам шта је Сергеј Викторович рекао Ванг Јију, али бих ову фотографију назвала: 'Јесте ли чули да је Бајден рекао да Запад није наш непријатељ'", у шали поручила портпаролка Министарства спољних послова
Шта је насмејало Лаврова и Ванг Јија: Јесте ли чули да Бајден прича да нам Запад није непријатељ© https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova

Објавивши слику са састанка руског и кинеског званичника, портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова објавила је шаљив коментар да су се дипломате пре састанка у Москви слатко насмејале изјави америчког председника Џозефа Бајдена, који је рекао да Русија и Кина нису непријатељи Запада.

"Не знам шта је Сергеј Викторович рекао Ванг Јију, али бих ову фотографију назвала 'Јесте ли чули да је Бајден рекао да Запад није наш непријатељ'".

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров се данас састао са шефом канцеларије Комисије за спољне послове Централног комитета Комунистичке партије Кине Ванг Јијем.

Шеф кинеске дипломатије је од јуче у званичној посети Русији. У току јучерашњег дана састао се са секретаром Савета безбедности Русије Николајем Патрушевим, а данас се састао и са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом.

image