Свет

Залужни са војним врхом САД, Велике Британије и Пољске: "Важан састанак за Украјину"

Главни командант украјинских оружаних снага Валериј Залужни је саопштио да је са званичницима разговарао о испоруци оружја Украјини, те да их је обавестио о ситуацији на фронту
Залужни са војним врхом САД, Велике Британије и Пољске: "Важан састанак за Украјину"www.globallookpress.com © Ukraine Presidency/Ukraine Presi

Главни командант украјинских оружаних снага Валериј Залужни састао се врховним командантом НАТО савезничких снага у Европи Кристофером Каволијем, начелником Генералштаба пољске војске Рајмундом Анџејчаком и начелником британског генералштаба адмиралом Тонијем Радакином.

"Данас сам имао веома важан састанак за Украјину. Било ми је драго да видим своје колеге: врховног команданта НАТО савезничких оружаних снага у Европи – команданта оружаних снага САД у Европи, генерала Кристофера Каволија; начелника Генералштаба Велике Британије адмирала сер Тонија Радакина и начелника Генералштаба оружаних снага Републике Пољске генерала Рајмунда Анџејчака", објавио је Залужни на Телеграму.

На сатанку је било речи о, како је навео, испоруци оружја Украјини, те да их је обавестио о ситуацији на фронту, укључујући и Бахмут. 

image