Србија и Балкан

Албанци на КиМ позвали на протесте: Велика победа Србије у Охриду

Председник опозиционе Социјалдемократске партије поручио да кроз план имплементације за Приштину постоје само обавезе, док је Србија добила оно што је желела, Заједницу српских општина
Албанци на КиМ позвали на протесте: Велика победа Србије у Охриду© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bs

Председник опозиционе Социјалдемократске партије Дардан Молићај позвао је на протест 25. марта против плана имплементације основног споразума за нормализацију односа Београда и Приштине и формирања Заједнице српских општина (ЗСО).

Молићај je оценио је да током јучерашњих преговора у Охриду Србија забележила велику победу.

Oн је рекао да кроз план имплементације за Приштину постоје само обавезе, док је Србија добила оно што је желела- ЗСО, преноси приштинска Коха.

Према његовим речима, за разлику од онога што је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти рекао после састанка у Охриду, дијалог се не заснива на де факто признању, већ на ЗСО.

Молићај је додао да ће ЗСО, према плану имплементације, бити формирана потпуно у складу са релевантним споразумима из 2013. и 2015. године.

Навео је да је странка чији је председник одлучила да тражи оставку премијера привремених приштинских институција и да је за ту странку Аљбин Курти постао Аљбин Заједница.

image