Магазин

Баленсијага и Вог прекидају сарадњу са Кање Вестом због антисемитистичких и расистичких изјава

Након онлајн контроверзних дискусија, многе компаније обустављају партнерски однос са музичаром
Баленсијага и Вог прекидају сарадњу са Кање Вестом због антисемитистичких и расистичких изјаваGetty © Victor Boyko

Иако антисемитистички коментари нису први реперов скандал на друштвеним мрежама, били су довољан повод великим именима модне индустрије за раскидање односа.

Не тако давно, почетком октобра, Баленсијага је одржала ''Блатњави шоу'' у оквиру париског Фешн вика. Поред упечатљивог простора и аксесоара, велики моменат био је сам почетак, када је Кање Вест отворио ревију. Ово је био само један од многих примера њиховог динамичног и креативног односа који су успоставили 2014. године.

Међутим, модна кућа је објавила да и официјелно раскида партнерство са Вестом након његових недавних изјава на друштвеним мрежама. Баленсијагин власник, компанија Керинг, објавила је да више немају никакав однос, а ни планове за будуће пројекте са овим уметником.

На овај догађај, Вест говори за ''ТМЗ'' да не губи новац овим разлазом, као и да му је донео велику слободу.

Такође, модни магазин Вог је обавестио јавност да компанија и главна уредница Ана Винтор немају намеру да наставе сарадњу са репером. Овакав раскид може утицати на уметника и на приватном нивоу, с обзиром да су Вест и Винтор пријатељи од 2009. године. Често су били виђени заједно на ревијама, па чак и на вечерама заједно. Кање се још није огласио по питању прекида односа са Вогом.

Додатно, Адидас објављује да је њихов уговор са Вестом под разматрањем. Сарађивали су од 2013. године, али Вест је недавно јавно исказао незадовољство сарадњом са овим брендом, говорећи да су му узимали идеје и да није имао довољно гласа у одлукама.

image