Магазин

Велики месечни хороскоп за новембар 2022. године

Сазнајте шта вам поручују звезде у новембру
Велики месечни хороскоп за новембар 2022. године© unsplash /Josh Rangel

Најважнији новембарски догађај биће помрачење Месеца у знаку Бика, 8. новембра. Очекивано је да будемо рањивији него иначе, осетљиви на сваку реч, промену, незадовољни финансијама, забринути због свега над чиме немамо контролу (било да је реч о светској економији или понашању околине на које не можемо да утичемо). Отуда може да се деси да бринемо унапред и замишљамо најразличитије сценарије за догађаје који се нису ни десили.

Са друге стране, осетићемо колико можемо да будемо слаби према одређеним особама које нам  значе и преплављени топлим осећањима која потврђују да је могуће свести цео свет на једну, две или три особе. Тек свесни тога  можемо да дотакнемо дубину Шкорпиона, и уместо да нас река ковитла у вировима неизвесности, можемо заронити у осећања и препустити току живота да нас и даље носи са пуно поверења.

Шкорпион је знак у коме ниједна мука не може трајати довека. Ово је крај агонија, барем неких актуелних. Како индивидуално, тако би и глобално, овај период пред нама може да нас изненади крајем политичких агонија, мада ти крајеви најчешће долазе са пуно драме. Индивидуално, приметићемо да не желимо да расипамо енергију на  размишљања о томе ко и шта нам је важно. Повлачимо ресурсе са свих фронтова где смо се непотребно трошили и  озбиљно планирамо и реорганизујемо сегмент живота који је одувек зависио од нас и наше воље.

Ован и подзнак Ован

Међу најосетљивијим сте овог месеца. Лако можете упасти у самозаваравање и обману засновану на сумњама или информацијама које нису проверене или су половичне. Од 15-21. новембра будите пажљиви са одлукама да промените радну средину и генерално са идејама које будете имали у том периоду. Савет је да не крећете стихијски, већ их пустите да мало „одлеже“.

Новембар вас више троши ментално него физички. Записујте све, да не бисте заборавили и пропустили нешто јако важно. На послу, хаос почиње да личи на ред око 27. новембра.

У љубави је кризно стање. Можда се са партнером спремате за озбиљне промене, па су вам због тога дијалози као у кризном штабу, док разматрате све пет корака унапред. Али ако је кризни део односа ваша анксиозност и лична сумња која лако пробуди несигурност и неповерење, препирке су незаобилазне, поготво од 27-29. новембра. Укратко, или ћете у партнеру осетити сада ослонац и захвалност што је ту и када је тешко, или неповерење и осећај да се веза и све што се у њој дешава - тиче само вас.

Опрез у саобраћају у последњој недељи новембра због непажње и умора.

Бик и подзнак Бик

Ви ћете буквално манифестовати дуалност на сваком кораку. Дешаваће се да будете врло тешки и тмурни, тешки за околину, да бисте васкрсли са великим оптимизмом и вером у добро, расположени за дружења и сваку врсту дијалога и договора.

Од 11-18. новембра заокружићете важне преговоре и утврдити своју позицију боље него што сте очекивали. Имаћете наклоност људи који су у прилици да вам нешто понуде и дају доста слободе у раду. Свакако добијате потврду од окружења за труд и успехе. После 16. новембра правите планове за пут, многи од вас изненада и непланирано.

Новац ће вам лако одлазити на задовољства и угађање како себи тако и другима, али очекујте и изненадне куповине технике, апарата на струју или аутомобила.

Креативнима, ово је добро време да узму залет за своје пројекте.

У љубави је тренутно више текста него емоција, дакле разговори, пуно речи, порука. Тензије су могуће од 1-10. новембра због партнера који негодује и неке ваше жеље саботира. Што се више будете трудили да му угодите или да успоставите контролу биће горе. Слободнима прилика за љубав једино са особом која има идентичан смисао за хумор.

Близанци и подзнак Близанци

Главна тема су односи са колегама, проблеми који су се гурали под тепих и које је Марс, сада док је у вашем знаку, решио да извуче на видело. Могуће је да ћете бити непријатно изненађени неким сазнањима, али ће вам Сунце, постављено у вашем пољу посла, реда и приоритета дати генералско држање да се са свиме што наиђе носите стоички. Меркур вам помаже, он је близу вас, у радном окружењу, зна како да осигурате своје место и ред, има добре контакте који ће вам у томе помоћи.

Емотивни односи пролазе кроз фазу: „повуци-потегни“. Некада однос иде глатко и лако, а некада као да извлачите речи једно другом или просто нема контакта.Често вам се нова љубавна познанства дешавају када сте у неком проблему, јер партнер вам је увек „спасилац“, па је некима од вас ово период када ће проблем да их доведе до новог занимљивог познанства.

Немојте сами себи сада бити терапеут. Помрачење Месеца у вашој кући подсвесног лако вас скреће са правог пута, јер вам заноси ум и преплављује га зебњом.

Рак и подзнак Рак

Сунце, Меркур и Венера су заједно у Шкорпиону до 16. новембра и енергијом вас терају да не стајете, радите фокусирано, али и да се дружите и излазите. Ово је период када нека познанства васкрсавају после дуге паузе, свађе, ћутања. Мир је ваш циљ, а главно оружје што умете да опростите.

Добре ствари које сте очекивали да се догоде претходних месеци могу вас пријатно изненадити од новембра па до јануара. Промене планова око 9. новембра, али и тензија ако упорно будете иснистирали да све остане исто. Иако ћете осетити налет огромне снаге и храбрости, ипак са плановима се трудите да останете у границама реалног. Не покушавајте ништа на силу.

Породица ће бити на окупу и сви показују своју вољу. Визије вам се не подударају и мораћет референдумом  да до краја месеца одредите приоритете. Ово је период када не могу сви бити срећни и задовољни, неко има више среће а неко мора да одложи очекивања за следећу прилику (ово се посебно односи на децу ако их имате).

Много ведрији дани су после 17. новембра, када ћете моћи мало да се опустите. Ипак водите рачуна о роковима ако их имате, како не бисте од 27-30. новембра радили даноноћно.

Лав и подзнак Лав

Ово је изазован период за све Лавове. Код вас промена не доноси толико радост и узбуђење колико донесе стреса због непланиране контроле и ужурбане адаптације (која би у идеалним условима код вас трајала бар годину дана у етапама). Па опет, период до 17. новембра је одличан да вам ништа не промакне, да постављате паметна питања и корисно помогнете себи истраживаљем и информисањем. Постојећи стрес и сумњу, као и обично, одагнаће једино време, када дође до првих тријумфа у новим околностима.

Како је Сатурн још пар месеци (до марта) у пољу брака и дугих веза, у свом последњем ходу кроз Водолију нарушиће све односе који већ дуго нису на стабилним ногама. Ако сте научили да прихватате једно друго, на видику су значајна улагања партнера у вашу заједничку будућност. Лавове који су три године били сами, од новембра па до краја јануара очекује познанство, које ће најпре кренути као пословно, или се појављује особа која ће вам решити неки проблем, а временом однос прелази у пријатељство, а затим у љубав.

Нађите одговарајући начин да се одморите и регенеришете од 12-16. новембра. И једна класична масажа може вам пријати као дар с неба. Ни не знате колико сте уморни.

Девица и подзнак Девица

У новембру ће вас лако препознати по томе што исправљате сваку грешку, некоректност, указујете на немар. Преваспитавате окружење, од комшилука и родбине до непознатих саговорника на интернету. Бићете срчани у томе, те се ваша замерка може другоме учинити као провокација. Зато поведите рачуна о интонацији поруке коју шаљете, да се безазлена ситуација не претвори у озбиљан сукоб који вам може извући сву енергију.

Марс је на врху, у пољу ваше каријере, и многима је период преиспитивања. Успон је за Марс најчешће крај етапе, победа, остварен циљ, и питање је да ли сада све исто од поичетка или нешто мењати.

У емотивним темама ћете бити више расположени средином месеца када су могуће кућна окупљања, славља и више дружења. Партнеру тренутно недостаје снага, да би се расправљао па је мирно.

Добици, поклони, вести које вам доносе радост и сусрети са пуно смеха су око 21. новембра.

Трудите се да незадовољство због људског фактора и понашања претворите у хумор, евентуално сарказам али избегавајте иницирање конфликта поготово 28. и 29. новембра.

Вага и подзнак Вага

Ви сте у новембру заправо „шкорпионске“ природе, што у преводу значи изузетно осетљиви, лаки на сузама, рањиви због пролазности и што све има свој крај, а помало и осветнички настројени. Но ваш стил остаје па и даље као да вам се никуда не жури, док правите план како да вратите сјај и признање које заслужујете. Ако оваквих проблема немате, ако вас нико није осујетио претходних шест месеци, могуће је да се код вас ово ривалство дешава на емотивном пољу.

Једна особа ће вас подсетити на време када сте били млади и то ће вас емотивно баш понети. То може бити неко кога ћете срести а ко је са вама одрастао или неко ко подсећа на вашу љубав из млађих дана. Пропуштене шансе су део одговора на питање због чега је Сатурн егзалтиран баш у вашем знаку. У младости те ситуације боле, касније вам пријају и само подсећају да је ваш живот изузетно богат искуством. Разнеже вас љубављу према сопственој судбини, а када то осетите најјачи сте.

Већи добици од 18-24. новембра, након којих можете лако планирати путовања.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Љубав и емотивна дешавања са доста изненађења и преокрета јесу важна тема овог месеца. Енергија не треба разлоге за ствари да се десе, она је налик силама природе, па када ви сами нисте у блокади и отпору, онда све иде и тече. Али и да сте дуго сами, овај месец ће сигурно то променити. У породици хармонија, са децом радост али и брига јер постављају питања од којих бисте најрадије побегли. Ви бисте да их свет са својим бизарним сценаријима заобилази и даље, али то није могуће.

Посао је важан сада онолико колико пружа могућност за финансијску сатисфакцију. Другим речима, ако је ту све у реду, и посао је добар. Али ако не прати ваша очекивања, не пропустите прилику док будете у необавезној конверзацији са пословним светом од 12. до 17. новембра да се презентујете у најбољем светлу. Осмех на лице и тоалета као да сте са Вердијеве опере у Милану право кренули на састанак светског одбора за решавање кризе у свету.

Финансијски проблеми партнера могу постати и ваши проблеми, али ако је реч само о томе да партнер пуно троши, то ће се завршити 28. новембра само од себе, како је и кренуло.

Стрелац и подзнак Стрелац

Најбољи планови су они за које свет не зна. Трудите се да оно што вам је битно, пословне или приватне природе, сачувате само за себе, у тајности. Без порива да о свему дискутујете. Важно правило је, да када сте потребни себи, подигнете границе и повучете се из спољног света, који ће се хватати за ваш оптимизам, успутна решења, мишљење и оно чега немате на претек - време.

Иако вас вечито други виде као особе пуне самопоуздања, које тачно знају шта хоће, они не претпосављају колико вам је битно да се докажете и да добијете потврде. Отуда је период од 8. до 13. новембра исцрпљујући, јер ћете се истински трудити да задовољите своје и превазиђете туђе критеријуме.

Пазите на имунитет и пробајте да надокнадите губитак енергије спавањем.

Марс у вашем пољу партнерства говори о мешању других у ваш емотивни живот. Најчешће ваши пријатељи, деца или послови разлог због којег сте ретко вас двоје сами. Са сазнањем да ће Марс ту бити све до краја марта 2023, препорука је да бар викенде или неке заједничке вечери унапред испланирате као кад планирате посао, како се однос не би изјаловио.

Јарац и подзнак Јарац

Сваког дана донесете бар десет одлука, али у новембру ћете донети и ону једну која радикално мења ваш пут. Зато је најбитнија припрема која подразумева да знате да нема гаранције да је избор прави, то време тек покаже. Али и да је одлука исправна и једина која вас неће водити у дубље компликације и проблеме, већ је ваш излаз и мир. Најлакше ће бити онима који и немају пуно опција, а они који имају ломиће се и преломити до 15. новембра.

Друга половина месеца је у знаку планирања путовања. Новац одлази на ауто, компјутер, скупе софтвере које користите у раду или онлине курсеве.

Са партнером разговори о деци, њиховом васпитању, школаринама или је тема ширење породице. Али ако је однос нестабилан, новембар може на видело избацити довољно велики и болни разлог да се разиђете. Партнер сада нема разумевања за ваше проблеме.

Интересовање према нечему несвакидашњем не треба да игноришете. Можда је инвестиција у будућност.

Водолија и подзнак Водолија

Све што има везе са кућом, домом, породицом, блиским окружењем, децом је тема овог месеца. Осетићете контрадикторна осећања чему ће помоћи помрачење Месеца 8. новембра када једна погрешна реч може изазвати прави лом. Код неких су могуће хаварије, па проверавајте да ли сте све апарате искључили, заврнили воду пред дужи пут.

Изненадна понуда из иностранства након 18. новембра или прилика да сарађујете са странцима може бити нов извор прихода који се као и обично код вас појављује баш када имате финансијски проблем. Посао је ојачан и Јупитером, па ћете из недеље у недељу осећати ветар у леђа. Пробајте сада да нађете спонзоре или потребну техничку подршку за неке своје идеје како би могле да се реализују.

Потпуно нова познанства око 19. новембра доносе вам нову наду, визије и оптимизам. Необавезне везе и дружења могу да трају само са онима који су самосвесни.

Будите пажљиви када возите у реону школа, спортских игралишта, паркова, где има пуно деце. Марс у Близанцима у вашем пољу деце описује децу као непажљиву, па ће неко ипак морати да пази и за њих.

Рибе и подзнак Рибе

У минут до дванаест Јупитер се вратио у ваш знак и током новембра вам даје прилику да заокружите све што сте започели, а што се одужило и закомпликовало. Помоћ од стручних лица, саветника, људи који су већ имали сличних искустава може вам пуно значити. Зато су и форуми понекад права места да сазнате како је неко иако потпуно непознат решио проблем који ви сада имате.

Путовање као награда за труд и рад или нешто чиме сте већ решили да ћете себе частити до Нове године. Мајстори у кући, ако већ нису били. А и ако јесу, ево их вероватно опет крајем месеца.

Венера и Меркур у вашем пољу каријере више указују на лакоћу и ноншалантну атмосферу на послу, па би требало да сте без већег стреса од 17. новембра до краја месеца. Но уколико је ваш посао да излазите и будете виђени, или је медијски, бавите се комуникацијама, онда је ово интензиван период када ће од ваше вештине преговарања и убеђивања кроз осмех (као да вам није толико стало) зависити исход. Препорука је да будете опуштенији и са више вере да ће се све завршити баш како сте хтели, са минимумом труда.

 

 

 

 

 

 

image