Спорт

Аргентина победом избегла Француску, Пољска преживела драму за осмину финала

Добили смо још два пара осмине финала Светског првенства у Катару, након узбудљивих утакмица у групи Ц
Аргентина победом избегла Француску, Пољска преживела драму за осмину финалаGetty © Clive Brunskill

Откако је Саудијска Арабија победила Аргентину на старту турнира, група Ц на Светском првенству претила је да донесе велику драму. И управо ту драму смо и добили.

На крају, после много калкулација и покиданих живаца, Пољска је успела да науштрб Мексика стигне до осмине финала турнира, иако их је Аргентина лако савладала 2:0.

Аргентинци су од старта меча доминирали, жељни победе која би им донела прво место у групи и лакши посао у нокаут фази такмичења. После девет одбрана Војчеха Шчесног у првом полувремену, укључујући и одбрањени пенал Лионелу Месију, Аргентина је одмах у првом нападу наставка стигла до вођства.

Тада је Алексис Мекалистер донео вођство, а све је почело да се компликује по Пољаке када је Хулијан Алварез у 67. минуту дуплирао предност првака Јужне Америке.

За то време је Мексико успео да стигне до 2:0 против Саудијске Арабије, преко Хенрија Мартина и Луиса Чавеза. У тим тренуцима су Мексико и Пољска имали по четири бода и гол-разлику 2:2, па би Пољаци прошли даље због мањег броја жутих картона на турниру.

Ишао је Мексико свим силама по трећи гол, али су у 95. минуту успели само да приме гол, када је Салем Ел Давсари постигао погодак и спасио Пољаке драме. Аргентина ће у осмини финала играти против Аустралије, док Пољску чека сусрет са актуелним првацима света, фудбалерима Француске.

Standings provided by Sofascore

image