Да ли почиње "друго полувреме" ратова за југословенску сукцесију?

Чим шефица британског парламента за спољну политику Алиша Кернс са одобравањем цитира Зеленског да треба очекивати нову кризу на Балкану, нема сумње да је некаква криза на помолу
Да ли почиње "друго полувреме" ратова за југословенску сукцесију?© FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

Ако марионета глобалистичке дубоке државе у Кијеву каже да "треба обратити пажњу на Балкан" – онда треба обратити пажњу на Балкан. И забринути се. Поготово зато што иста упире прстом у Русију као силу која "може да створи нове кризе на Балкану" – а "и у Молдавији".

Још већу забринутост изазива чињеница да је Зеленског са одобравањем цитирала нико други до стара МИ-6 гласноговорница и сејачица опасних дезинформација о Србији, Алиша Кернс, председница Одбора за спољну политику доњег дома британског парламента. Она иста Алиша Кернс која је прошлог јуна оптужила Српску православну цркву да учествује у шверцу оружја на Косово и Метохију, тако што се оружје из Србије "шверцује колима хитне помоћи и онда истоварује у православне цркве".

Као што се сећамо, неких два месеца касније дошло је до озбиљног оружаног инцидента у близини манастира Бањска, у којем је страдало најмање троје Срба. Свети архијерејски синод је јасно идентификовао шта је посреди, изјавивши: "Многи покушавају да Српску православну цркву прикажу као учесницу, чак и виновника, сукоба и трагичних догађаја". У склопу те трагичне представе, група наоружаних, маскираних људи, упала је блиндираним возилом у сам манастир Бањску, притом проваливши закључану манастирску капију.

Све је то било део представе која је требало, осим да направи још један корак ка заокруживању лажне државе "Косово", да "да за право" оптужбама Кернсове и гурне СПЦ у још већу дефанзиву и, сходно томе, још више заплаши и у очај баци Србе на КиМ. Кернсова је, како је открио Кит Кларенберг, "високи официр британске обавештајне службе". Њој је дакле задатак да психолошки припреми терен за оно што ће неминовно уследити, са предзнањем будућих "спонтаних" дешавања.

Наврх свега тога треба додати и арогантни, колонизаторски тон који је Кернсова усвојила када је на свом Твитер налогу, уз цитат Зеленског, написала: "Више пута сам упозоравала да треба да нађемо своју кичму на Балкану и да не поновимо неуспехе у одвраћању. Балкан је наше задње двориште, и ми имао историјске одговорности. У јуну сам упозорила шта се може десити на Косову али сам била игнорисана".

Није тајна, поготово пошто ју је обелоданио познати новинар и експерт за махинације дубоке државе, Кит Кларенберг, "да британски обавештајци, тачније служба МИ6, подстичу етничке тензије на Косову и охрабрују Аљбина Куртија да настави са терором над Србима". Кернсова је без сумње део тог сценарија.

Одавно се могло претпоставити да ће западна глобалистичка дубока држава, када њени неуспеси у Украјини постану превише очигледни, настојати да отвори неки други фронт или фронтове, покрене нека нова жаришта. Ово би се десило из неколико разлога: 1) Да се скрене пажња светске јавности са украјинске катастрофе, 2) да се додатно развуче фронт против Руске Федерације, у циљу расипања и трошења њене снаге, 3) ради обрачуна са бар неким државама које нису увеле санкције Русима или су традиционални руски пријатељи.

У случају нашег региона, наслушали смо се последњих година "експертских анализа" према којим НАТО још увек има "незавршена посла" на Балкану. А то значи да се НАТО неће смирити док не пацификује целокупно полуострво, а онда га целог увуче у алијансу.

А слике из Украјине и, сада, из Газе треба да нас упозоре да смо суочени са (анти)цивилизацијом за коју су људски животи потпуно небитни или безвредни. Ако је, уз западно аминовање, Зеленски могао да узалудно жртвује стотине хиљада живота у безизгледном рату против најјаче копнене и нуклеарне силе света, ако је Запад сада у стању да потпуно затвара очи над масовним убиством деце у Гази – и не само да жмури већ и да то активно подржава – чему то онда ми треба и смемо да се надамо?

Најновија рунда америчких санкција против разних српских политичких личности је само почетни салво, артиљеријска припрема. А предизборна кампања представља веома добар амбијент и плодно тле за најразличитије врсте махинација и спољних уплитања. Ваља се спремати. Прво ментално, а затим и на друге начине.

 

 

image