Русија

У Русији почела трећа фаза вежби нестратешких нуклеарних снага (ВИДЕО)

Током вежбе биће разрађена питања припреме јединица Оружаних снага Руске Федерације за борбену примену нестратешког нуклеарног наоружања, саопштило је руско Министарство одбране

У Русији је почела трећа етапа вежби нестратешких нуклеарних снага, саопштило је Министарство одбране.

"У складу са одлуком председника Русије, почела је трећа фаза вежбе нестратешких нуклеарних снага. Током вежбе биће разрађена питања припреме јединица Оружаних снага Руске Федерације за борбену примену нестратешког нуклеарног наоружања", наводи се у саопштењу.

Тако ће војна лица ваздухопловних јединица Ваздушно-космичких снага, која учествују у маневрима, увежбавати опремање специјалних борбених јединица авијационим наоружањем и летове до одређених патролних подручја.

Осим тога, особље ракетних формација Јужног и Централног војног округа ће разрадити задатке борбене обуке за набавку специјалне тренажне муниције за "искандер-М ОТРК", опремање њима лансирних ракета и тајно напредовање до одређених позиционих рејона у припреми за електронску лансира.

"Фаза вежбе, која је у току, има за циљ одржавање спремности људства и опреме јединица за борбену употребу нестратешког нуклеарног наоружања Русије за извршавање борбених задатака", истакли су у Министарству одбране.

Наиме, прва етапа вежбе нестратешких нуклеарних снага одржана је у мају, а друга у јуну.

Током маневара одрађене су припреме за борбену употребу нестратешког нуклеарног наоружања у деловима Јужног и Лењинградског војног округа, јединица Ваздушно-космичких снага и Ратне морнарице.

image