Русија

Најбогатији руски бизнисмени од почетка године зарадили 26,2 милијарде долара

На Блумберговој листи најбогатијих људи света налази се 26 Руса, чија имовина је процењена на 361,76 милијарди долара
Најбогатији руски бизнисмени од почетка године зарадили 26,2 милијарде долараGetty © Kimbelij

Најбогатији руски бизнисмени су од почетка године зарадили укупно 26,2 милијарде долара, показује актуелни Блумбергов индекс милијардера.

Највећи раст богатства од јануара до августа је забележио бивши власник компаније "Еурохем" Андреј Мељниченко, пошто је вредност његове имовине порасла за 6,37 милијарди долара на 25,2 милијарде долара.

Мељниченко је тек шести најбогатији Рус на листи, а највећим иметком располаже један од главних власника фирме "Норникељ" Владимир Потањин, чије је богатство је од почетка године порасло за 498 милиона долара на 31,6 милијарди долара.

На другом месту је сувласник "Лукоила" Вагит Алекперов, чије је богатство порасло за 3,24 милијарде долара за 27,9 милијарди долара.

Капитал челника компаније за производњу челика НЛМК Владимира Лисина је порастао за 3,05 милијарди долара на 27 милијарди долара.

Блумберг је први пут на листу додао оснивача Телеграма Павела Дурова - његово богатство је процењено на 9,15 милијарди долара, чиме је заузео 17. место на листи најбогатијих Руса.

На Блумберговој листи најбогатијих људи света се тренутно налази 26 Руса који укупно располажу имовином од 361,76 милијарди долара.

image