Русија

Руски хакери објавили информације о погинулим украјинским војницима

Кадровски центар Оружаних снага Украјине у строгој тајности саопштио је број погинулих украјинских војника који су проглашени несталима, а ради се о 35.382 особе
Руски хакери објавили информације о погинулим украјинским војницимаwww.globallookpress.com © Sandro Maddalena

Руски хакери из групе "Анархист комбатант" хаковали су архиву начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине генерал-потпуковника Сергеја Шаптала и објавили информације о несталим погинулим украјинским војницима, објавио је Телеграм канал "Меш".

Кадровски центар Оружаних снага Украјине у строгој тајности саопштио је број погинулих украјинских војника који су проглашени несталима, а ради се о 35.382 особе. Реч је о војним лицима чија су тела остављена на ратишту, нису однета кућама и нису сахрањена. А њихове породице неће добити одштету јер су "нестали".

У прилогу писма је комплетан списак свих погинулих, али и несталих војника закључно са даном 30.11.2022. Ту је већина копнених снага Оружаних снага Украјине - 667 листова са именима, презименима и датумима рођења. Даље, одбрана (546 листова), ваздушно-јуришне трупе (398), снаге за специјалне операције (316) и представници Ратне морнарице (242 листа).

Раније је Урсула фон дер Лајен објавила да је Украјина изгубила 100.000 војника, док је саветник Канцеларије председника Украјине Михаил Подољак смањио тај број на десет хиљада. 

image