Русија

Путин: Млади волонтери у зони специјалне војне операције су пример за све

Лидер Русије поручио да је неопходно младима увести специјалне курсеве о историји Русије и основама њене државности како би имали приступ тачним информацијама
Путин: Млади волонтери у зони специјалне војне операције су пример за свеwww.globallookpress.com © Valeriy Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су сви млади који се, као волонтери, тренутно налазе у зони специјалне војне операције у Украјини пример који би требало да следе и остали.

"Посебно истичем волонтере који подржавају наше војнике и њихове породице. Они понекад ризикују своје здравље и живот, помагајући цивилима у зони специјалне војне операције", рекао је Путин.

Коментаришући положај младих данас у Руској Федерацији, председник је рекао да је потребно пажљиво ослушкивати њихове потребе. Саветовао је да се не треба држати формалности, јер је Русија велика и многонационална земља у којој људи исповедају различите вере. Свима њима треба знати како прићи, додао је. 

"Млади се данас налазе на удару великог броја информација и информационих напада услед тренутне геополитичке ситуације у свету. Ова информациона борба је увек постојала, али је она посебно изражена данас", указао је Путин.

Због тога младима треба пружити добру основу знања. У том циљу, Путин је предложио увођење обавезних програма на тему историје Русије и основа њене државности, путем којих ће се младима омогућити приступ правим информацијама. 

Председник је предложио да се на целој територији Руске Федерације покрене ефикасан систем подршке младима, како би они могли да имају приступ квалитетном образовању, интересантним пословима, и како би осетили помоћ државе у тренуцима када формирају своје породице, добијају децу и купују станове.

У Русији данас живи око 40 милиона младих, узраста од 14 до 35 година, рекао је један од учесника данашњег састанка са председником Путином. Омладина Русије је, према речима тог учесника, на удару великог броја информација, окренута преофесионалном развоју од раних година, жељна доказивања и још увек, упркос свему, високо вреднује традиционалне, породичне вредности. 

image