Русија

Пушилин: Победа код Клешчејевке побољшала наше позиције

Руске снаге веома су близу оперативног окружења Бахмута, поручио је вршилац дужности шефа ДНР-а
Пушилин: Победа код Клешчејевке побољшала наше позицијеwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Вршилац дужности шефа Доњецке Народне Републике Денис Пушилин изјавио је данас да је заузимање Клешчејевке, која се налази јужно од Бахмута, побољшало позицију руских снага у околини Соледара, преносе руски медији.

Према његовим речима, руска војска направила је помак у делу око Соледара, у којем је сада у току озбиљна акција чишћења од украјинских снага.

"После ослобођења Клешчејевке за нас се отварају нове могућности. Рекао бих да је наша позиција знатно побољшана", изјавио је.

Коментаришући ситуацију код Бахмута, рекао је да су руске снаге веома близу оперативног окружења овог стратешки важног града у Доњецкој Народној Републици којем стреме "вагнеровци".

Пушилин се осврнуо и на ситуацију код насеља Марјинка у ДНР. Оно се налази недалеко од града Доњецка и одатле украјинске снаге, којих у том месту има доста, редовно врше нападе на главни град ДНР. Рекао је да је, судећи по информацијама са терена, кијевски режим одлучио да у тај регион пребаци додатне трупе и ојача позиције у покушају заустављања руске офанзиве.

"Битке се тамо још настављају за приватни сектор и мале индустријске објекте код којих противничке снаге још покушавају да спрече ослобођење и напредак наших јединица", казао је привремени шеф ДНР.

image