Русија

Володин: Бајден се уписује у историју као терориста

Ако је Труман постао злочинац јер је користио атомско оружје против цивила у Хирошими и Нагасакију, онда је Бајден постао терориста јер је наредио уништење енергетске инфраструктуре стратешких партнера, поручио председник руске Думе
Володин: Бајден се уписује у историју као терориста© Tanjug/ Patrick Semansky, File

Амерички председник Џозеф Бајден уписује се у историју као терориста који је наредио уништење енергетске инфраструктуре својих стратешких партнера, написао је председник руске Државне думе Вјачеслав Володин на Телеграму.

"Ако је бивши председник САД Хари Труман постао злочинац/ преступник јер је искористио атомско оружје против цивила у Хирошими и Нагасакију, онда је Бајден постао терориста јер је наредио уништење енергетске инфраструктуре својих стратешких партнера Немачке, Француске и Холандије", написао је Володин.

Председник САД је, говорећи у Конгресу, рекао да америчка нација служи као звезда водиља овом свету, што, према речима Володина, подсећа на изјаве лидера Трећег рајха.  Где води та идеологија, како наводи, показао је добитник Пулицерове награде Симор Херш који је јуче објавио да је саботажа на Северном току одрађена по наредби америчког председника лично.

На овај начин САД застрашују своје вазале, који су одлучили да развијају привреду, руководећи се интересима сопствених грађана, наводи Володин и додаје да би објављене чињенице о експлозијама у Северном току требало да постану основа за међународну истрагу и привођење Бајдена и његових саучесника пред лице правде, као и исплату одштете земљама погођеним терористичким актом.

Амерички новинар, добитник Пулицерове награде Симор Херш, објавио је дан раније чланак у којем се наводи да су амерички рониоци током НАТО вежбе "Балтопс 22" у лето 2022. године поставили експлозив испод Северног тока, који су Норвежани активирали три месеца касније.

Амерички председник одлучио је да уништи "Северни ток" после више од девет месеци тајних разговора са тимом за националну безбедност, рекао је Херш.

Касније је Пентагон рекао да САД немају никакве везе са подривањима руских извозних гасовода.

image