Русија

Захарова: Желите искључење Русије? Одговорићемо на наш начин

У ситуацији када Запад, на челу са САД, делује изузетно агресивно, руске контрасанкције ће се и даље градити на принципима строгог реципроцитета и неминовности кажњавања, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова: Желите искључење Русије? Одговорићемо на наш начинNone © Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да нове санкције које су увеле америчка и канадска администрација имају за циљ урушавање руског индустријског и финансијског потенцијала и искључење Русије из светских економских односа.

"Нове санкције које су 24. фебруара увеле америчка администрација и влада канадског премијера Џастина Трудоа, послушна Вашингтону, против руских званичника, јавних личности, финансијских институција, предузећа војно-индустријског комплекса и телекомуникационих компанија, као и до сада, имају за циљ урушавање руског индустријског и финансијског потенцијала", наводи се у званичном саопштењу Министарства.

Према њеним речима, сви ови покушаји, који су темпирани да се поклопе са годишњицом почетка Специјалне војне операције, једнако су узалудни и непромишљени као и наговарања о "стратешком поразу Москве која се непрестано чују на Западу".

"Јасно је да у Белој кући, ослањајући се на борбу против Русије до последњег Украјинца, решавају приоритетни задатак како да подигну рејтинг америчког председника Џозефа Бајдена са освртом на предизборну кампању, када и ако одлучи да објави своју намеру да се кандидује за други мандат", додала је она.

Захарова је нагласила да Москва припрема мере одговора, примењујући огромно искуство.

"У ситуацији када Запад, на челу са САД, делује изузетно агресивно, не стидећи се средстава које употребљава, руске контрасанкције ће се и даље градити на принципима строгог реципроцитета и неминовности кажњавања", закључила је руска званичница.

image