Свет

Велика Британија увела нове санкције Русији

Mеђународно координисане санкције и трговинске мере усмерене на авионске делове, радио опрему и електронске компоненте, саопштиле британске власти
Велика Британија увела нове санкције РусијиGetty © Carl Court

Влада Уједињеног Краљевства увела је Русији нове санкције које се односе на 92 појединца и ентитета, укључујући забрану извоза свих производа који могу да се користе на бојном пољу.

Британско министарство спољних послова, на годишњицу почетка украјинског сукоба, саопштило је да су нове међународно координисане санкције и трговинске мере усмерене на авионске делове, радио опрему и електронске компоненте.

Како се наводи, санкције се уводе и према више руских руководилаца, укључујући и запослене у нуклеарној државној корпорацији "Росатом", одбрамбеном сектору и руским банкама, пренео је Ројтерс.

Како јавља ТАСС, санкције се уводе и за четири руске финансијске институције, међу њима и МТС банку.

Форин офис тврди да су војни обавештајни подаци показали да је недостатак компоненти у Русији, као резултат санкција, вероватно утицао на руску способност да производи опрему за извоз, као на пример оклопна возила, јуришне хеликоптере и системе противваздушне одбране.

Лидери Групе седам (Г7) најбогатијих нација разговараће данас са украјинским председником Владимиром Зеленским путем видео линка, а очекује се да ће тема бити даље санкције Русији.

image
VV inauguration
banner