Русија

Украјинске трупе гранатирале Енергодар: Седам експлозија око Запорошке нуклеарке

У близини Запорошке нуклеарке, највеће у Еворпи, одјекнуло је најмање седам експлозија, рекао је члан Главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов
Украјинске трупе гранатирале Енергодар: Седам експлозија око Запорошке нуклеаркеwww.globallookpress.com © Andrei Solomonov/Global Look Press

Члан Главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов изјавио је да је украјинска војска гранатирала Енергодар, у индустријској зони у близини Запорошке нуклеарне електране.

"Експлозије су се чуле у близини Запорошке нуклеаке, највеће у Еворпи. Догодило се најмање седам експлозија", написао је Рогов на Телеграму.

Русија је више пута скренула пажњу међународне заједнице на гранатирање Украјинаца Запорошке нуклеарке.

Међутим, у извештају Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА), чија је мисија посетила електрану почетком септембра прошле године, само је изражена забринутост у вези са тим, без икаквих прецизирања.

Директор ИАЕА Рафаел Гроси назвао је темпо оваквих консултација незадовољавајућим и, према његовим речима, потребни су одлучнији напори да се успостави заштитна зона око овог подручја.

image
VV inauguration
banner