Русија

Путин: Русија се поново суочава са директним безбедносним претњама (ВИДЕО)

Сада када је Русија поново суочена са директним претњама својој безбедности и суверенитету, видимо многе примере храбрости, одлучности и спремности да се заузмемо за истину, рекао је руски председник
Путин: Русија се поново суочава са директним безбедносним претњама (ВИДЕО)© Tanjug/ Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Руски председник Владимир Путин рекао је данас да се Русија поново суочава са безбедносним претњама, али да се виде примери храбрости и воље да се одбрани истина.

"Сада када је Русија поново суочена са директним претњама својој безбедности и суверенитету, видимо многе примере храбрости, одлучности и спремности да се заузмемо за истину, заштитимо људе и будућност наше државе. Будућност која је нама потребна", рекао је Путин приликом уручивања државних признања женама у Кремљу, на Међународни дан жена.

Руски лидер честитао је учесницима свечаности и свим женама 8. март.

"У нашој земљи, можда, не постоје такве области индустрије, у којима жене не би постигле озбиљне, значајне резултате", истакао је Путин.

Према његовим речима, таленaт, знање, компетенција и одговорност жена дају огроман допринос развоју земље, постизању националних циљева и стварању достојне будућности за нове генерације.

"У Русији се женама признају заслуге у њиховим професијама, али се истовремено, истински разуме трајни значај мајчинства и традиционалних вредности наше земље", нагласио је руски председник.

Најважнија особина која жену чини посебном а што, према речима председника, нико никада не заборавља јесте мајчинска љубав.

"И мушкарци и жене долазе на свет захваљујући жени. Њену љубав осећамо током целог живота. То је посебна мисија коју је Свевишњи подарио жени", рекао је руски председник.

Према његовим речима, руско друштво, као здраво и засновано на историјским традицијама, нарочито цени топлину мајчинске љубави.

Нагласио је да душу руске жене чини снага и да оне не чекају да се свет промени и да буде боље, већ да одмах делују како би свима било боље.

Том приликом, руски председник је нагласио да су докторке које предано раде у Донбасу заправо прави хероји.

Церемонија уручивања државних признања женама одржава се у Кремљу, уз присуство 20 жена. Добитнице награда су: министарка просвете и науке Запорошке области Елена Шапурова, главни лекар Луганске дечије клиничке болнице Људмила Белецкаја, директорка Музеја "Лава Толстоја" у Јасној Пољани Галина Алексејева, начелница одељења једне од војних јединица Западног војног округа Татјана Чубченко, и војна медицинска сестра Кристина Ким.

image