Русија

Оборен украјински Су-25 на подручју Угљедара

Ваздушним извиђањем откривена је и обавештајна група противника, а ватром из минобацача четири украјинска војника су ликвидирана, рекао је начелник прес-центра групације "Исток"
Оборен украјински Су-25 на подручју Угљедараwww.globallookpress.com © ArmenianUnifiedInfoCenter/via Globallookpress.com

Оператор преносног ракетног комплекса "игла" морске пешадије Тихоокеанске флоте оборио је на подручју Угљедара украјински јуришни авион Су-25, саопштио је начелник прес-центра групације "Исток" Александар Гордејев.

"У јужно-доњецком правцу противник је спречен у покушају да изведе авионски напад на положаје групе 'Исток' на првој линији фронта. Оператор преносног ракетног комплекса 'игла' јединице морске пешадије Тихоокеанске флоте на подручју Угљедара оборио је авион Су-25 Оружаних снага Украјине", саопштио је Гордејев.

Ваздушним извиђањем откривена је и обавештајна група противника, а ватром из минобацача четири украјинска војника су ликвидирана.

Такође, код Угљедара уништен минобацач, који је откривен од стране артиљеријског извиђачког комплекса "Зоопарк" и погођен из топа "Мста-Б". Осим тога, у рејону насеља Новомихајловка, елиминисани су оклопни аутомобил и пет милитаната, закључио је извор агенције.

image