Русија

Пушилин: Обновићемо Бахмут и вратити људе

Лидер Доњецке Народне Републике оптимистично изјавио да у граду још има предузећа, и самим тим потенцијалних радних места за оне који су га напустили услед борби
Пушилин: Обновићемо Бахмут и вратити људе© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Шеф администрације Доњецке Народне Републике Денис Пушилин данас је казао да сматра да би обнављање Бахмута, након његовог ослобођења било прикладно, јер у граду још има предузећа и радних места.

Он је изразио увереност да ће се људи, који су напустили град услед борби, касније вратити у њега. 

Подсетио је да се главне битке у Бахмуту воде у западним деловима града и додао да борбене јединице "Групе Вагнер" пробијају украјинску одбрану дању и ноћу.

Руска страна јуче је саопштила да су руске ваздушно-десантне јединице блокирале град са севера и југа, руске снаге заузеле су готово 90 одсто Артјомовска (Бахмута).

Министарство одбране је додало да је током последњих 24 часа било ликвидирано 725 украјинских војника дуж целе линије фронта. 

Лидер ДНР-а недавно је о обнови региона говорио и са белоруским председником Александром Лукашенко у Минску. Том приликом, Пушилин је поручио да оцењује да ће се сукоб завршити за пар година, због чега, како је објаснио, већ сада "припрема терен" за сарадњу са Белорусијом. 

image
VV inauguration
banner