Русија

Путин: Свануће сунце, свет ће постати мултиполаран (ВИДЕО)

Општинске власти треба да буду свесне потреба и захтева породица учесника Специјалне војне операције, рекао је руски лидер
Путин: Свануће сунце, свет ће постати мултиполаран (ВИДЕО)© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Кретање света ка мултиполарности је неизбежан глобални тренд који ће временом додатно јачати, а они који не желе да га следе неминовно ће изгубити, рекао је председник Русије Владимир Путин говорећи о покушајима да се Русија изолује на седници Савета за развој локалне самоуправе

"Овај тренд – формирање мултиполарног света је неизбежан. Временом ће се само интензивирати. А они који га не буду пратили биће на губитку. То је чињеница и очигледна је. Очигледна као излазак сунца. Ту нема шта да се уради", рекао је руски лидер.

Према његовим речима, они који покушају да спрече свет да се креће ка мултиполарности, само ће се суочити са додатним проблемима, којих и онако имају преко главе.

"Нека им је Бог у помоћ", рекао је Путин и додао да је Русија одабрала да иде својим путем и да за сада показује добре резултате.

Путин је рекао да су се становници Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области дуги низ година борили да буду заједно са Русијом.

"Становници ових региона су дуго живели у потпуно другачијим условим од оних у Русији", рекао је Путин на седници Савета за развој локалне самоуправе.

Руски лидер је нагласио да општинске власти треба да буду свесне потреба и захтева чланова породица учесника Специјалне војне операције (СВО).

Он је напоменуо да "када у општинама раде брижни, енергични, поштени, пристојни људи, показујући искрену бригу за становнике, онда се постиже ефикасно решавање насталих проблема". Према његовим речима, "овакав приступ пословању посебно је важан за подршку породицама учесника СВО".

Путин је поменуо и општинске званичнике, који су одлучили да постану добровољци у СВО, рекавши да су они показали пример привржености отаџбини.

Државна дума данас је усвојила закон по којем ће грађани који су учествовали у биткама на територији Донбаса од 12. маја 2014. добити статус ветерана.

Тај статус ће добити сви борци који су склопили уговор или имали друге правне односе са организацијама које доприносе испуњавању задатака Оружаних снага током Специјалне операције на територијама Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области.

image