Русија

Медведев: Британија је наш непријатељ све док им острво не потоне

Смешно је уверење британских званичника да су санкције за запослене у руском суду страшна казна и да ће руски званичници добити напад хистерије, написао је бивши председник Русије
Медведев: Британија је наш непријатељ све док им острво не потоне© Tanjug/ Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP

Британија је била, јесте и биће вечити непријатељ Русије, написао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев коментаришући санкције против запослених у руском суду који су се бавили случајевима тешких злочина својих грађана.

Наиме, након пресуде Владимиру Кара-Мурзи, који је у Русији признат као страни агент, Велика Британија је увела санкције против петорице Руса: против судије Басманског суда у Москви који је наредио хапшење опозиционара, истражитеља и још двоје људи које британски "Форин офис" назива службеницима ФСБ-а.

"Не маримо за њихове одлуке. Британија је била, јесте и биће наш вечити непријатељ, све док њихово дрско и одвратно острво не оде у морски понор од таласа који ће да се направи од ударца најновијег руског система наоружања", написао је Медведев на Телеграму.

"Није поента чак ни у конкретном 'случају', већ у њиховом светом уверењу да је ово страшна казна и да ће руске званичнике спопасти напад хистерије због тога", написао је и додао да је "величанствена вера британских дегенерика да су посебни".

Медведев је подсетио на акције британске амбасадорке оног дана када је одлучила да санкционише запослене у руском суду.

Заправо, британска амбасадорка у Москви Дебора Бронерт је, након што је Кара-Мурза осуђен на 25 година затвора, имала "наступ" испред московског суда због чега ју је руско Министарство спољних послова позвало на разговор.

Русија је оштро осудила демонстрације које су организовали Британци, Американци и Канађани испред суда и гледа на то као на грубо мешање у унутрашње ствари руске стране.

image