Русија

Медведев: Немци схватили да је Зеленски доказани фашиста, позвали га да не понавља грешке фирера

Шта повезује Зеленског и Хитлера, питају новинари "Велта". Медведев одговара: Овај глумац је прави наследник немачких националсоцијалиста
Медведев: Немци схватили да је Зеленски доказани фашиста, позвали га да не понавља грешке фирера© Hulton Archive / Staff

Немачки "Велт" у тексту "Шта повезује офанзиву Украјине са тенковском битком код Курска" пореди украјинског лидера са Хитлером због константног одлагања конфронтације и пита зашто Владимир Зеленски користи "Вермахтове тактике".

Лист подсећа да су се нацисти предуго припремали за битку - највећу тенковску битку у историји ратовања - што је омогућило Црвеној армији да ојача одбрану и порази их.

Заменик председника Савета безбедности Русије није пропустио да одреагује.

"Немачки новинари 'Велта' директно позивају шефа украјинских нациста да не понавља грешке немачког фирера које су почињене код Стаљинграда. Искрени људи", навео је Дмитриј Медведев на Телеграму.

1. Коначно су схватили да је овај глумац прави доказани фашиста, прави наследник немачких националсоцијалиста.

2. Пораз његовог режима биће исти као у Стаљинграду. Иако овај ситни бандеровац уопште није фелдмаршал Паулус, навео је Медведев алудирајући на команданта немачке Шесте армије који је водио напад на Стаљинград.

image
VV inauguration
banner