Русија

Медведев одговорио Линдзи Грејему: Не убијате ви само Русе, већ и своје сенаторе

Бивши руски председник реаговао је на изјаву америчког сенатора да је "смрт Руса" "најуспешније трошење америчког новца" у склопу помоћи Украјини, рекавши да се у Америци не убијају редовно само обични људи, већ се прљави новац троши и на убијање сенатора
Медведев одговорио Линдзи Грејему: Не убијате ви само Русе, већ и своје сенатореGetty © Photo by Michael Webb/Getty Images

У вољеној Америци америчког сенатора Линдзи Грејема не убијају се редовно само обични људи, већ се прљави новац троши и на убијање сенатора, изјавио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев, коментаришући изјаву америчког сенатора да је "смрт Руса" "најуспешније трошење америчког новца" у склопу помоћи Украјини.

"Стара будала сенатор Линдзи Грејем рекао је да САД никада нису тако трошиле новац као сад на убијање Руса. У његовој вољеној Америци редовно се убијају не само обични људи, већ се прљави новац троши и на убијање сенатора", написао је Медведев на Телеграму.

Медведев је позвао Грејема да се сети "тужне судбине Роберта Кенедија, Хјуија Лонга, Клемента Карлосa Пинкниja, Џона Милтона Елиота, Вејна Овенса и других америчких политичара".

Подсетимо, 5. јуна 1968. године у Лос Анђелесу (Калифорнија, САД) убијен је сенатор Роберт Кенеди, брат 35. председника САД Џона Ф. Кенедија, који је убијен пет година раније. 

Претходно је реаговао портпарол Кремља Дмитриј Песков који је рекао да је велика срамота за земљу што има таквог сенатора.

"Тешко је замислити већу срамоту за земљу него имати такве сенаторе", казао је Песков.

На изјаву америчког сенатора осврнуро се и председник покрета "Ми смо заједно са Русијом" Владимир Рогов, рекавши да је Линдзи Грејем увек отворено мрзео Русију, а да се његове речи о зарађивању на смрти Руса очигледно односе на обе стране украјинског сукоба.

"Овај лик је један од најистакнутијих русофоба у Републиканској партији САД, који је увек отворено мрзео Русију. У ствари, он је изнео мишљење западних глобалиста и елита уопште", казао је Рогов за "РИА Новости".

image