Свет

Украјинска монтажа изјаве америчког сенатора: Убијање Руса је наша најбоља инвестиција (ВИДЕО)

Руси умиру, никада нисмо тако добро трошили новац, казао је Линдзи Грејем током састанка са украјинским председником Владимиром Зеленским
Украјинска монтажа изјаве америчког сенатора: Убијање Руса је наша најбоља инвестиција (ВИДЕО)Getty © Photo By Michael Reynolds-Pool/Getty Images

Амерички сенатор Линдзи Грејем је током састанка са украјинским председником Владимиром Зеленским рекао да је "смрт Руса" "најуспешније трошење америчког новца" у склопу помоћи Украјини, преносе "РИА Новости".

Наиме, председник Украјине Владимир Зеленски састао се у Кијеву са републиканским сенатором Линдзијем Грејемом из Јужне Каролине, којем се захвалио на доприносу јачању одбрамбених способности украјинске војске.

"Руси умиру. Никада нисмо тако добро трошили новац", казао је Грејем током састанка.

Накнадно ће се, међутим, испоставити да је реч о подвали, производу монтаже двеју различитих изјава које је у једну спојио кабинет самог председника Украјине.

"У првобитним изводима из разговора које је објавио кабинет Зеленског није било јасно напоменуто да су две опаске биле изречене у различитим деловима разговора", указује тим поводом агенција Ројтерс.

 

Грејему, у сваком случају, нису стране русофобичне изјаве. Он је, коментаришући пад америчког дрона у Црном мору, раније рекао да би САД требало да сруше сваки руски војни авион који се приближи некој америчкој летелици у ваздушном простору изнад отвореног мора.

Гостујући у емисији Шона Ханитија на "Фокс њузу", Грејем је рекао да би Русију требало позвати на одговорности и рећи јој да ће, "ако се икада приближи некој америчкој летелици изнад отвореног мора, њени авиони бити оборени".

Грејем је изјавио да се председник Џозеф Бајден заледио од страха од Русије и других страних претњи. Ханити је нагласио да руски председник Владимир Путин "посматра" инциденте попут недавно обореног кинеског балона како би испратио Бајденов "недостатак реакција".

image