Русија

Песков: Путин је увек обавештен, не користимо "ајфон"

Руски председник редовно добија извештаје о ситуацији око Шебекина
Песков: Путин је увек обавештен, не користимо "ајфон"© Petrov Sergey/news.ru via globallookpress.com

Руски председник Владимир Путин редовно добија извештаје о ситуацији око Шебекина, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Министарство одбране, гранична служба Федералне службе безбедности (ФСБ), Министарство за ванредне ситуације, белгородске власти стално извештавају председника Русије о ситуацији у Шебекину, укључујући мере за обезбеђивање привременог смештаја људима, навео је.

"У вези са ситуацијом око Шебекина, Владимир Путин стално добија извештаје од Министарства одбране,  Пограничне службе, ФСБ-а, Министарства за ванредне ситуације, а такође је директно обавештен од стране регионалних и општинских власти о примењеним мерама у оквиру пружања неопходне помоћи становништву", истакао је Песков.

Коментаришући информацију да је НАТО спремио тајни план у случају рата са Русијом, Песков је истакао да је Алијанса у својим радним документима Русију увек сматрала непријатељем.

"Степен директне и индиректне укључености држава чланица Алијансе у овај сукоб је значајно порастао" рекао је.

О вести да је руска Федерална служба безбедности (ФСБ) разоткрила шпијунску акцију америчких специјалних служби уз примену "епл" геџета, Песков је поручио да је запосленима у администрацији председника Русије забрањено коришћење "ајфона" у службене сврхе.

Није познато да је код неког од запослених откривено да има заражен "ајфон", објаснио је он.

Портпарол Кремља се осврнуо и на тренутну ситуацију у земљи и украјински конфликт и рекао да је велики број грађана спреман да служи у војсци по уговору, односно, да се упути у зону Специјалне војне операције. Председник Путин је, према његовим речима, о овоме свему обавештен.

image