Русија

Шојгу наредио да се повећа производња тенкова и тешких бацача пламена (ВИДЕО)

Руски министар одбране је проверио и арсенале и резервне базе где се опрема и наоружање пакују и шаљу у зону СВО
Шојгу наредио да се повећа производња тенкова и тешких бацача пламена (ВИДЕО)© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP)

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је, у оквиру провере спровођења налога у предузећу које производи тенкове и тешке системе за бацање пламена у Омској области, поручио да наставе да шире своје капацитете, саопштило је руско Министарство одбране.

Шојгу је прегледао рад аутоматске линије за монтажу тенковских гусеница у предузећу где су, како истиче министарство, ефикасна инжењерска решења омогућила бржу и квалитетнију производњу.

"Министар је руководству предузећа указао на то да је важно стриктно поштовање распореда за реализацију државног одбрамбеног налога и наредио да наставе са ширењем производње тенкова и тешких система за бацање пламена како би задовољили потребе руских трупа које се боре у зони Специјалне војне операције", наводи се у саопштењу.

Поред тога, Шојгу је проверио и арсенале и резервне базе где се опрема и наоружање пакују и шаљу у зону СВО. Упознат је са организацијом и тиме како се одржавају и поправљају оклопна возила и оружје пре него што се пошаљу руској војсци.

image