Русија

Шојгу: Специјалне снаге Украјине ноћас заустављене у правцу Запорожја уз велике губитке

За два сата ликвидирано је око 350 украјинских војника из резервног састава, уништено 30 тенкова, 11 борбених возила пешадије, саопштили су из руског Министарства одбране
Шојгу: Специјалне снаге Украјине ноћас заустављене у правцу Запорожја уз велике губиткеwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу данас је изјавио да је руска војска у току ноћи успешно спречила продор украјинских специјалних јединица из резервног састава у правцу Запорожја.

"Данас, у 1.30 часа након поноћи, непријатељ је покушао да пробије нашу одбрану у правцу Запорожја. За то су искоришћене јединице 47. механизоване бригаде која броји 1.500 људи и опремљена са 150 оклопних возила. Обавештајне службе су на време откриле противничке снаге и нанеле им превентиван артиљеријски удар, а изведен је и авијациони напад, као и онај уз помоћ противтенковског оружја. Непријатељ је заустављен у сва четири правца и повукао се уз велике губитке", рекао је данас Шојгу.

Како данас даље наводе из Москве, Украјинци су током двочасовне борбе изгубили 30 тенкова, 11 борбених возила пешадије и до 350 људи:

"Специјално обучене јединице противника из резервног састава нису испуниле свој задатак".

Током јучерашњих борби Оружане снаге Украјине изгубиле су 945 војника, 33 тенка, 28 борбених возила пешадије и 38 борбених оклопних возила, закључио је министар.

image