Русија

Шојгу наградио учеснике СВО: Русија цени ваше заслуге (ВИДЕО)

Руски министар одбране уручио медаље "Златна звезда" руским борцима који су показали храброст и херојство на фронту
Шојгу наградио учеснике СВО: Русија цени ваше заслуге (ВИДЕО)www.globallookpress.com © MOD Russia/via Globallookpress.com

Руски министар одбране Сергеј Шојгу уручио је највише државне награде руским војницима који су показали херојство током Специјалне војне операције, саопштило је Министарство одбране Русије.

"У Националном центру за контролу одбране Руске Федерације, руски министар одбране генерал армије Сергеј Шојгу уручио је највиша државна признања земље, медаље 'Златна звезда', руским војницима који су показали храброст и херојство у извршавању задатака Специјалне војне операције", наводи се у саопштењу.

Како се наводи, орденом је одликован командир чете, потпоручник Нурсултан Мусагалејев, који је с војском, ушавши у неравноправну битку с противничким снагама, у року од два сата уништио непријатеља, што их је приморало да се повуку.

Медаља "Златна звезда" додељена је команданту тенка, старијем нареднику Николају Матреницком, чија је посада задржала офанзиву надмоћнијих непријатељских снага у једном од њихових тактичких праваца. Непријатељ је, изгубивши два тенка и два борбена возила пешадије, враћен на првобитне положаје.

"Русија цени ваше заслуге. Сигуран сам да ћете наставити да верно служите нашој земљи, отаџбини и народу", поручио је руски министар одбране.

image