Русија

Володин: Само два и по одсто жита отишло у сиромашне земље

Не може се искључити да је терористички напад на Кримски мост поново изведен под маском житног сигурносног коридора, написао је први човек руске думе на Телеграму
Володин: Само два и по одсто жита отишло у сиромашне земљеwww.globallookpress.com © Icana News Agency/Keystone Press Agency

Поводом престанка важења Споразума о житу председник Думе написао је на свом Телеграм каналу да договор о житу данас не функционише, и да је само два и по одсто хране отишло у најсиромашније земље.

У објави он даље наводи и да се не испуњавају обавезе према Русији о извозу пољопривредних производа.

"Хуманитарни коридор се редовно користи за прикривање терористичких напада режима у Кијеву. У октобру, затим у марту и априлу, беспилотни чамци су покушавали да нападну Црноморску флоту и цивилну инфраструктуру", написао је Володин.

"Не може се искључити да је терористички напад на Кримски мост поново изведен под маском житног сигурносног коридора", указује он и додаје: "Захтеваћемо од парламената других држава да изразе став о неприхватљивости коришћења житног споразума за терористичке нападе".

"Владимир Зеленски и спонзори кијевског режима одговорни су за смрт цивила. Жртве напада били су чланови породице из Белгородске области. Родитељи су погинули, девојчица је у болници", подсећа Володин.

"Подржавамо раскид Споразума о житу под оваквим условима. Обнова споразума је могућа само ако се испуне обавезе према Русији и ако се житни коридор не буде користио за терористичке нападе", објаснио је први човек руске Думе.

image