Русија

Лукашенко допутовао на разговор са Путином

Биће речи о даљем развоју руско-белоруских стратешких односа и о дубљој интеграцији у оквиру Савезне државе
Лукашенко допутовао на разговор са Путиномwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председник Белорусије допутовао је синоћ у Русију како би разговарао са председником РФ Владимиром Путином, преносе руски медији.

Како је раније навела прес служба Кремља, лидери ће разговарати о притисцима и проблемима који се тичу "даљег развоја руско-белоруских стратешких односа" и дубље интеграције у оквиру Савезне државе. 

Из Минска поручују да ће бити речи о великом броју питања повезаних са билатералном сарадњом, безбедношћу, актуелним догађајима на међународној сцени, реализацијом пројеката унутар Савезне државе и заједничким активностима које имају за циљ борбу против илегалних санкција. 

Лукашенко је почетком месеца додао да ће бити речи и о "вагнеровцима" и њиховим будућим активностима, након што је у јуну договорено да ови борци пређу у Белорусију. 

Подсетимо, Москва и Минск у оквиру Савезне државе раде на 28 пројеката, који су пре свега усмерени на усаглашавање њихових платних система и макроекономске теме, а у плану је и формирање заједничког тржишта гаса, нафте и енергије.

Данашњи састанак двојице лидера биће шести по реду од почетка године, што само потврђује блиску сарадњу Москве и Минска. 

image
VV inauguration
banner